Inspectoratul scolar bacauan in colaps

In sedinta de vineri a Biroului Permanent Judetean al PD-L Bacau au fost luate cateva decizii, la baza carora s-a aflat Gabriel Berca, presedintele organizatiei judetene a PD-L. Printre acestea, dizolvarea biroului organizatiei municipale Bacau a principalului partid de guvernamant (miscare care i-a permis lui Gabriel Berca sa preia si functia de presedinte al organizatiei municipale Bacau, prin eliminarea lui Constantin Draganuta) si schimbarea „la varf” operata la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean, prin retragerea sprijinului politic actualului inspector scolar general, Adrian Fuioaga. Gabriel Berca l-a propus pentru functia de inspector scolar general pe inspectorul scolar de management Florin Lazar, motivand aceasta schimbare prin „problemele grave care au aparut anul acesta in sistemul bacauan de invatamant, intre care unele de natura penala”. Gabriel Berca a facut trimitere la cele doua scandaluri care au bulversat sesiunea din iulie a examenului national de bacalaureat („cazul Podu Turcului” si „cazul Saligny”). Desi aceasta decizie a vizat, deocamdata, doar functia de inspector scolar general, s-a raspandit zvonul ca Gabriel Berca va schimba intreaga echipa de conducere a I.S.J. Bacau. De altfel, miercuri, 18 august, Adrian Fuioaga si Delia Pintilie si-au dat demisia din functiile de inspector scolar general si, respectiv, inspector scolar general adjunct, singurul ramas pe pozitii fiind inspectorul scolar general adjunct Nicu Harasemciuc, care este si presedintele Comisiei judetene de bacalaureat. Florin Lazar s-a eschivat de la declaratii, spunandu-ne doar ca „deocamdata n-am primit nimic oficial, sunt inca inspector scolar de management”, iar actualul inspector scolar general, Adrian Fuioaga, a declarat sec (cu doar doua zile inainte de a-si prezenta demisia – n.n.): „Deocamdata, inca sunt in concediu, n-am primit nimic oficial in acest sens, stiu doar de decizia luata vineri de BPJ al partidului”. Dupa schimbarea prefectilor, Gabriel Berca a reusit si schimbarea „generalilor”. Cine urmeaza?   St.O.

Comentarii

  1. berca e musulman are 2 neveste una la cet si una la partid

  2. Dacă Berca reușește este un lucru bun .Inspectoratul în colaps.Îți vine să râzi.Închideți inspectoratul școlar 2 luni și nu se va observa.Este o sursă de corupție.Acolo sunt oameni de 15-20 ani.Aici nu e vorba de personalul administrativ.E vorba de inspectori.În ce mod a schimbat ,acest for,mersul învățământului în Romania?Toți inspectorii sunt profesori titulari.Se întorc la catedră.Unde este colapsul?

  3. jan valjan a zis:

    berca e un bou care vrea fi presedente la consiliu. inspectoratu e o cloaca. cel mai destept a fost cojocaru, a luat cu manusi.

  4. Inspectorul LAZĂR este pe zona cu mari probleme penale, asa cum afirma domnul Berca. Stie dumnealui de implicarea lui LAZĂR in cazul de mare coruptie de la Podu- Turcului, pentru starpirea ei sau pentru o anumita musamalizare?????? Daca nu a facut fata pe o mica parte a judetului, SAHARA MOLDOVEI, cum va putea rezolva problemele de incredibila coruptie musamalizate timp de 20 de ani. Cei mai mari banditi din ISJ au fost RADU ABABEI, OVIDIU COJOCARU, GHIORGHI IORGA, ADRIAN FUIOAGA, indivizi santajabili si avizi de imbogatire pe seama furtului din banul public. Cum de organizatiile de factura masonica tin un individ ca si COJOCARU in randurile lor? ???? Daca acest COJOCARU a luat ,,cu manusi,, intrebarea care se pune este- DE UNDE A LUAT??? De ce nu a facut, in timpul mandatului sau nici macar un control in ce priveste cheltuirea banilor dintre anii 2007-2008???? Pentru ca lua cu manusi????? La fel RADU ABABEI, intre 2005-2007. IORGA era expert in a lua mici spagute pentru GRADATII DE MERIT nemeritate, TRANSFERURI ILEGALE etc. Asa ca sistemul tot mafiot va ramane.

  5. salamandra a zis:

    …S-au pomenit niste nume intr-un context inexact si nemeritat.Gh.Iorga este o somitate intelectuala,apreciata mai ales in marile centre universitare (acolo se citeste mai mult si oamenii ii cunosc astfel activitatea). Fostul general Cojocaru,fara sa-i fi spus macar o data buna ziua,m-a ajutat -absolut dezinteresat-in recuperarea unor bani dintr-o scoala unde secretarul si directorul aplicau legile dupa ureche.Nu l-am cunoscut nici pana in ziua de azi.Nu am cum sa ma indoiesc de corectitudinea lui.Da,baiatul acela de sport (in 89,intrase in vederile politicii de cadre a UTC-ului…Nu stiu cum de a ajuns,apoi,mare liberal !) -Radu Ababei,s-a ocupat cu smechereala ,ajutat de mana sa dreapta,un individ tot de sport (fara sa fi fost,insa,un om de sport…nu stia nici macar unde este Sala Sporturilor…)…Fuioaga este un om autoritar,foarte potrivit pentru o astfel de functie…Asa cum au fost,la timpul lor,si altii (Doina Cmeciu,Berceanu,Ivascu,V.Balta,Aur…).La Bacau,marea problema a reprezentat-o intotdeauna NU conducerea ISJ-ului , ci clasa politica locala,experta in jocuri de culise si aranjamente in toate institutiile statului.Cam toti vajnicii nostri politicieni bacauani s-au format la scoala Sechelariu-Hrebenciuc.Cu ei ar fi trebuit inceputa restructurarea ! De pilda,acest Berca-un sforar de elita-…,aterizat la Bacau cu parasuta tradarii (a trecut prin toate,dar absolut prin TOATE partidele) liberale…ce mare merit politic/intelectual sau de alta natura credeti ca are,de isi permite,in cele 2-3 luni cat mai sta PDL-ul la guvernare,sa darame tot ce nu-i apara interesele personale ? Asta-i chestiunea,domnilor forumisti…

  6. Intr-adevar, IORGA este un intelectual adevarat. Despre ceilalti, doamna SALAMANDRA, nu cunoasteti realitatea nici pe departe. Ce autoritate sa aiba Fuioaga, atata timp cat a fost director peste 10 ani la ANGHEL SALIGNY, unde a fost un adevarat dezastru. BACALAUREATUL de anul acesta arata traditia impamantenita in acel asa-zis liceu de pe vremea lui Fuioaga. COJOCARU, un baiat oarecum de treaba, dar cu multe belele de pe vremea cand era director la Colegiul Economic. Domnii Cmeciu, Balta, Aur, Cruceanu , oameni deosebiti, care au ramas pozitiv in memoria cadrelor didactice din judet. Dar despre spagarul de ARDELEANU, care sifona bani catre domnii Generali, ce se mai stie???? Mai traieste????? Nu l-au ajuns blestemele celor pe care i-a jefuit aproape 20 de ani, cat a stat prin ISJ Bacau????

  7. Iorga, un intelectual rafinat, el e cel care a ridicat spaga la rang de cinste. A spăguit şi cat a fost insp. general ( de ce nu-i verifică nimeni averea- e totusi doar un profesor ) si şpăguieşte în continuare , probabil împărţind din experienţa sa actualilor, din moment ce, el PSDist fiind, este acceptat în componenţa tuturor inspecoratelor de orice orientare PNLista, PDListă, aşteptând cu nerăbdare revenirea glorioasă sa PSD-ului.

  8. …Si cine ati vrea sa conduca ISJ Bacau,taranoii astia de acum,limbutul de Lazar (daca are un defect din nastere si e cu mandibula blocata,imi cer scuze), doctorul acela in spirtoase,zambareata de Craus (nu stiu de ce imi vine sa-i spun ,mereu,tanti Roza…) ?! Hai sa fim seriosi,astia nu-s decat muchachos PDL…Cum au venit,asa vor pleca.Au zilele numarate.Probabil,vor da si ei cateva tunulete si vor mai aranja cate ceva pentru puturosii Puterii…

  9. Eu raman la convingerea mea,ca Fuioaga a fost un adevarat”general”,stia sa se impuna,nu-i „mancau cainii din traista”(de aia nu-l mai suporta pdl-istul „parat” Berca)si nu putea fi manipulat nici de Iorga nici de alti asa zisi prieteni care-si fac veacul in inspectorat (Harasemciuc,Merticaru,Bilbor,Anca Constantinescu si maria sa Surdu),de aia s-au impiedicat de el!
    Lazar e doar un papa lapte si poate trambulina lui iorga spre sefie,caci se vede ca nu-i iese din cuvant „tatucului”

Adauga un comentariu

*