Senator PDL: „Țara are nevoie de miniștri care fac ceva”

Senatorul PDL de Suceava, Orest Onofrei, îl roagă „insistent” pe ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, să sprijine modernizarea rutieră și feroviară a Bucovinei, „pentru că ţara are nevoie de miniştri care fac ceva şi nu de miniştri care ne explică extrem de convingător că stau degeaba”, scrie Mediafax.

În ceea ce priveşte legăturile rutiere, Onofrei a indicat că modernizarea drumului european E 85 Bucureşti-Siret a fost întreruptă la Roman, din considerente politice, iar modernizarea a continuat spre Iaşi, şi nu spre Siret, cum era firesc, pentru că se asigură ieşirea din UE spre Estul Europei.
Senatorul PDL a mai spus că inundaţiile din acest an au avariat şi calea ferată, fiind afectat transportul feroviar în Bucovina, în special cel de mărfuri. „Traficul feroviar este blocat din cauza unei porţiuni mici avariate la Dorneşti”, a spus Onofrei, care a arătat că repararea căii ferate la Dorneşti este extrem de importantă pentru că asigură exportul de mărfuri efectuat de doi mari investitori austrieci din judeţul Suceava, respectiv firmele Schweighofer şi Egger.

Onofrei a spus că se îngreunează totodată şi traficul rutier pentru că sute de TIR-uri transportă acum această marfă în loc să fie transportată cu trenul, aducând şi venituri companiilor feroviare. „Rugămintea mea vine în sprijinul ministrului Radu Berceanu pentru că ţara are nevoie de miniştri care fac ceva şi nu de miniştri care ne explică extrem de convingător că stau degeaba”, a conchis senatorul PDL.

Sursa EVZ.RO

Adauga un comentariu

*