Basescu: “Austeritate si in 2011”

Seful statului a declarat miercuri la TVR ca masurile de austeritate trebuie continuate si in 2011, pentru ca Romania sa fie redresata, el criticand unele masuri politice luate in perioada 2007-2008 si acuzand faptul ca lideri politici „odihniti” considera ca acum este nevoie de haos politic. Basescu a declarat ca cei care guvernau in 2008 au distrus echilibrele financiare ale bugetului prin unele masuri luate. El a mai spus ca masurile din 2007-2008, care au dus la dezechilibre, nu au fost corectate in 2009, din cauza situatiei politice. Basescu a adaugat ca acele decizii trebuie corectate prin masuri de austeritate in 2010, care trebuie mentinute in 2011. „Daca nu continuam cu masurile de austeritate si in 2011, nu redresam Romania”, a spus Basescu la TVR.

Gabriel Vlase, deputat: “Din nou se vorbeste despre taieri, dar nici pana astazi nu au fost prezentate criteriile in baza carora acestea vor fi facute. Impresia este ca Guvernul nici macar nu are un set de criterii si nici nu va face unul, pentru ca nu si-ar mai putea proteja oamenii. Ca si in cazul salariilor, tot cei mai amarati vor plati incompetenta Guvernului”.

Catalin Mardare, senator: “Basescu ne spune in final ce se va face. Este clar aceste masuri vor fi mentinute si in anul care vine. Sunt singura solu?ia la care acest Guvern se gandeste, pentru a controla deficitul bugetar. De ce astfel de solutii? Pentru ca sunt cele mai simple. Oricine poate aplica taieri cu nemiluita spunand ca face reforma, in timp ce distruge milioane de oameni”.

Viorel  Hrebenciuc, ingrijorat de lipsa locurilor de munca

Presedintele PSD Bacau, Viorel Hrebenciuc, s-a intalnit ieri, in jurul pranzului, cu reprezentantii presei locale, pentru a avea “ un schimb de informatii” cu acestia. “Am dorit sa ma intalnesc cu d-voastra pentru ca stiu ca sunteti cei mai informati oameni din judet. Am efectuat o vizita de lucru in cateva localitati din si am constatat, cu ingrijorare, ca  in Bacau exista o acuta lipsa de locuri de munca. Trebuie gasite neaparat solutii pentru a se rezolva aceasta problema”, a spus liderul social – democratilor  bacauani. El a tinut sa precizeze ca vor avea loc, in urmatoarea perioada, schimbari de atitudine in ceea ce priveste activitatea organizatiei. “Vom efectua sondaje de opinii in 48 de organizatii, cele care au obtinute rezultate mai slabe la alegeri, pentru a putea vedea care sunt oamenii care pot sustine o activitate concreta pe linie de partid. Este evident ca in aceasta situatie vor avea loc si schimbari in ceea ce priveste conducerea acestor organizatii”, a mai spus Viorel Hrebenciuc.

(Dan M., Cristi A.)

Comentarii

  1. Sa vezi iar pe cei doi „fruntasi” cum pun problemele…..

Adauga un comentariu

*