Bacaul, afectat de inundatii!

Bacaul, afectat de inundatii!Familii evacuate, o persoana luata de viitura, drumuri blocate de aluviuni, Calea Moinesti sub ape, paraul Negel a dat pe-afara!

Din cauza ploilor torentiale cazute in aceasta noape, peste o suta de familii din judetul Bacau au fost evacuate, dupa ce gospodariile le-au fost inundate.  Conform datelor oferite de ISUJ Bacau,  o persoana a fost luata de viitura, drumul european E85 a fost blocat de aluviuni timp de doua ore, iar o gravida a fost salvata de pompieri dupa ce a ramas izolata pe un deal. In noaptea de luni spre marti, peste o suta de familii din satul Buda, comuna Blagesti, au fost nevoiti sa-si paraseasca locuintele dupa ce apa a intrat peste ei. In jurul orei 11, echipele de interventie ale ISU au reusit sa evacueze zece persoane ramase in podurile caselor din satul Margineni. Din cauza precipitatiilor, 50-60 de litri pe metru patrat, paraul Trebes a iesit din matca si a inundat o parte din  gospodariile din Margineni. Oamenii au fost evacuati, apa depasind trei metri. Saptesprezece persoane au fost izolate, fiind scoase din gospodarii cu barcile de catre angajatii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al Judetului (ISUJ)Bacau. A fost adus un elicopter si pregatit pentru evacuarea locuitorilor in caz de nevoie. Si in comuna Magura, sute de case au fost inundate, apa depasind un metru, iar circulatia a fost intrerupta. Marti dimineata, un barbat de 32 de ani, din satul Dumbrava, comuna Gura Vaii, a fost luat de viitura, in timp ce se afla cu vacile la pascut, iar o femeie insarcinata a ramas izolata pe un deal in timp ce se ducea spre spital sa nasca in comuna Stefan cel Mare, fiind salvata de pompieri. Drumul European E85, in dreptul localitatii Cleja, a fost blocat timp de doua ore din cauza aluviunilor aduse de torenti pe sosea. Calea ferata Bacau – Bicaz a fost afectata in totalitate si nu se circula, fiind acoperita de apa si de aluviuni, iar pe ruta Valea Seaca – Faraoani se circula pe un singur fir. Lucratorii SNCFR lucrau, in jurul orei 11, 30, la degajarea aluviunilor si repunerea in circulatie a liniei ferate.

Pe Calea Moinesti, apa a depasit un metru!

Centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane informeaza ca traficul rutier pe Calea Moinesti, din municipiul Bacau, era la ora 10, marti dimneata, intreupt din cauza apei de pe suprafata carosabila, ce depasea, pe alocuri, un metru. Situatia s-a creat in urma revarsarii paraului Negel. S-a circulat deviat, pe DN11 si DN15.  La ora 11, circulatia pe DN2G nu mai era blocata, in zona comunei bacauane Margineni, la kilometrul 14+300 de metri. La ora 12, echipajele ISUJ bacau au salvat sase persoane din casele iunundaste de pe Calea Moinesti.

Municpiul Bacau se afla din nou, in pericol de a fi inundat.

Apa se indreapta spre oras, dupa ce digul de pe paraul Negel a cedat, patrunzand in curtile mai multor agenti economici de la intrarea in municpiu. La ora 11, Cartierul CFR era  iunudat, cea mai afectata fiind strada Arcadie Septilici. Angajatii ISUJ Bacau, ai IJJ  si Gruparii Moblie de Jandarmi, alaturi de lucratorii SGA Bacau, fac efoirturi disperate in zona Selgros, pentru suprainaltarea malului drept al Barnatului, pentru a dirija viitura spre raul Bistrita.  Locuitorii din zonele Garii, Mioritei, Stefan cel Mare au fost averizati de posibilele inundatii si sa fie pregatiti pentru o eventuala autoevacuare.

S-a taiat curentul!

E-ON Electrica a luat decizia intreruperii curentului electric in zonele afectate de inundatii, in prima faza in cartierul CFR Bacau si comuna Margineni, precum si la societatile comerciale din areal. ISUJ Bacau evacueaza in aceste momente, angajatii societatii Carbac, de pe Calea Moinesti.

Dan MINDIRIGIU

Comentarii

  1. Felicitari pentru articol!

    E f. bine documentat si concludent! In comaparatie cu, concurenta sunteti la inaltime!

    Desptarea si Ziarul de Bacau au din .., nefericire cate un articol IDENTIC – jenant pt ei!

Adauga un comentariu

*