Lacate la porti si perdele pe ochii presei!

SC Bacau (Mesagerul) se antreneaza… discret!

Primul amical sustinut de SC Bacau a fost insotit de o mare surpriza. Accesul pe „Letea” a fost interzis spectatorilor si presei! Nu pentru toasta presa, pentru ca celor de la 1 TV Bacau li s-a permis accesul!

Desi, sa zicem, poate, pe undeva, este de inteles secretomania de care da dovada noua grupare fotbalistica a Bacaului, gestul pare insa unul fara precedent. Cum e posibil sa fie interzxis accesul presei la o partida amicala de fotbal? Dar nu numai al presei, ci si al spectatorilor! Pentru ca reprezentantilor mass-media care au aflat despre aceasta partida de pregatire ce trebuia sa aiba loc miercuri pe stadionul „Letea”, dar care nu faceau parte din tabara agreata de noua conducere a SC sau Mesagerul Bacau, li s-a interzis acesul pe stadion! Si nu numai lor, ci si spectatorilor! Cu toate acestea, in ciuda masurilor de precautie, oamenii au reusit sa patrunda pe baza „Letea”, printre ei strecurandu-se si ziaristii din tabara adversa! La partida a asistat primarul Bacaului, Romeo Stavarache.

Ce spun reprezentantii SC Bacau

„Va rugam sa ne credeti, n-a fost o decizie luata de o persoana anume, s-a luat o hotarare asa, la modul general. Stiti doar ca Citprian Panait comunica cu presa. Repet,

nimeni n-a luat o decizie in mod special. Ne pare rau ca s-a dat nastere la niste discutii care nu si-aveau rostul”, spune Remus Pozanarea. Si-l credem. Dar, totusi, cum se s-a ajuns la aceasta decizie unica prin care s-a interzis accesul presei pe un stadion din Romania?

Exista antecedente

Din cate se pare insa,  masura n-a fost chiar atat de intamplatoare, intrucat, acum cateva zile, colegii nostri de la Bacausport.ro scriau ca „Panait a impus ca toate antrenamentele celor de la FCM sa se desfasoare cu portile inchise, accesul presei si al spectatorilor fiind interzis”.

Ce sanse are SC Bacau?

SC Bacau ar fi trebuit sa sustina primul meci de verificare din aceasta perioada de pregatire cu Petrotub Roman. Meciul insa nu s-a mai disputat, deoarece bacauanii n-au putut alinia 11 jucatori! Fotbalistii de la SC Bacau au cerut plata restantelor din sezonul precedent, dar li s-a oferit doar o parte din bani. Pentru restul, jucatorii erau pusi sa semneze o hartie prin care renuntau la bani, conditie pentru a semna un nou acord cu SC Bacau. Drept urmare, Ad. Campeanu, Boboc, Radutoiu, Tismanaru, Adascalitei, Dutciuc, Eudean au refuzat sa semneze, iar Manea si Spiridon au plecat la Poli Iasi. In aceste conditii, Ciprian Panait se pare ca ar fi intrat in dizgratia primarului Romeo Stavarache, care nu l-ar mai dori la echipa!

Amical anost ridicat in slavi!

In partida de miercuri, SC Bacau s-a impus cu 2 – 0(0- 0) in fata unei echipe de juniori a Aerostarului, golurile fiind marcate pe finalul meciului, la primul dintre ele mingea nedepasind linia portii!! Din ce s-a putut vedea, noutatile echipei se numesc Marian Tanasa, fost la FC Baia Mare, si Alexandru Radu, de la FC Snagov. De pe deal, i-am zarit si pe Geaman, Petrea si Dediu. Desi partida a fost de un slab nivel tehnic si tactic, reprezentantii mass-media lasati sa intre pe stadion au ridicat in slavi prestatia celor de la SC Bacau. „Ambele goluri au fost doua reusite de exceptie, dar cea de-a doua a lui Ciprian Dediu a fost un adevarat golaso. Dediu a sutat puternic si plasat din lovitura libera de pe partea stanga, mingea lovind brutal transversala, dupa care a cazut dupa linia portii”.  Cum o fi atunci cand mingea loveste brutal  transversala?!

Ce spun cei care au reusit sa intre pe stadion

Site-urile „prelungiri.ro” si „bacausport.ro” ilustreaza perfect realitatea. Din acest motiv, orice comentariu este de prisos.

Razvan says: „Cum poti spune ca intrarea a fost libera? Am plecat de la sala la handbal direct pe letea si n-am avut voie sa intru si alti 6 oameni erau in situatia mea. pina la urma am intrat, cu “pile” si printre spectatorii de care zici erau jucatori de fotbal, primarul. Forza bacau says:Forza Bacau. Sa faceti echipa ca e jale mare cu fotbalul in Bacau. Aduceti jucatori adevarati nu mai bagati in seama toti antifotbalistii. lol says:

voi aveti 3 oua de v-au lasat la meci ? Catalin Barzaghideanu says: Nu, intrarea nu a fost libera. Cealalta presa prezenta la meci, probabil te referi la mine, a stat cocotata pe deal, alaturi de un fost fotbalist al Bacaului, si a urmarit meciul printre frunze de langa un cos de gunoi. Daca nu crezi, intreaba-l pe Pozanarea sau pe Chirita. Sau pe baiatul lui Voicu. Cei care au intrat au intrat la un moment dat cand cei de la poarta s-au saturat sa se certe cu toata lumea. Printre cerberii de la poarta s-a aflat un alt mare fotbalist al Bacaului care nu pricepea nici el nimic. Totusi, e vorba de un amical intre doua echipe din Liga a III-a, nu de AC Milan”. De crazybc: Mi se pare total normal sa interzica accesul presei…daca lasa desteptarea sau alt ziar/televiziune inauntru mai ziceam sa fiti revoltati dar asa 1tv e postul lui Stavarache…stati linistiti nu va agitati, inca nu timpul probabil pentru presa…cine stie ce se intampla in interior si ce surprize ne asteapta…salut! De ch4c003: e incredibil ce face acest STAVARACHE, sa-i aduca cineva aminte ca jucatorii aia pe care i-a adus el si ii aduce is PLATITI din BANII PUBLICI, si acesti oameni au dreptul macar atat sa-i vada, CHIAR VA ROG SA NU MAI SCRIETI NIMIC, sa lasati doar PUPINCURISTII sa o faca”.

OBSERVATOR DE BACAU

Adauga un comentariu

*