Apostol si Codreanu, spre FCM Bacau!

Dupa cum informeaza presa din Botosani, Cornel Codreanu a parasit FC Botosani pentru a negocia un contract cu formatia din Liga a III-a, FCM Bacau. Jucatorul a plecat spre Bacau miercuri seara, iar joi a fost la negocieri cu oficialii clubului bacauan. „Sunt plecat la discutii, insa pana la ora aceasta nu am vorbit cu nimeni”, a spus Cornel Codreanu.

Valeriu Iftime, finantatorul FC Botosani, a declarat ca jucatorul l-a informat ca a fost contactat de FCM Bacau si ca vrea sa semneze cu gruparea lui Dumitru Sechelariu si sa-l urmeze pe Stefan Apostol, acesta intelegandu-se deja cu FCM-ul. „I-am spus ca nu ma impotrivesc, asa cum le-am spus tuturor jucatorilor ca cine vrea sa plece, e liber sa o faca. I-am spus ca daca nu semneaza, il astept inapoi. Totusi in acest moment cred ca si Apostol si Codreanu sunt jucatori care pot fi inlocuiti. In fotbal nimeni nu e de neinlocuit”, a precizat Valeriu Iftime. Pentru a putea pleca liber de contract, Codreanu va fi nevoit sa renunte la ultima rata si la primele restante pe care le mai are de primit, avand in vedere ca intelegerea sa cu FC Botosani expira abia in vara anului viitor. Chiar daca in acest moment plecarea celor doi fotbalisti lasa goluri in echipa din Botosani, acestea reprezinta o gura de oxigen la bugetul clubului, avand in vedere ca atat Apostol, cat si Codreanu erau cei mai bine platiti jucatori de la FC Botosani. Astfel despartirea de cei doi aduce gruparii locale o economie de peste 30.000 de euro.

Dupa experimentul nereusit din debutul campionatului trecut cand cei doi au fost antrenori-jucatori, timp in care echipa a reusit sa obtina doar o singura victorie, la „masa verde”, cu Gloria Buzau, conducerea a decis sa-i plateasca diferentiat din momentul in care acestia si-au reluat doar rolul de fotbalisti. In afara primelor, Apostol a primit cate 500 de euro la fiecare aparitie pe gazon, castigand in total 15.500 de lei numai din prime si adunand 13.500 de euro in  meciurile in care a evoluat, in timp ce Codreanu a avut unul din cele mai mari contracte din lot, desi de foarte multe ori randamentul sau a fost mult sub media echipei. „In conditiile in care am diminuat contractele la tot lotul, i-am spus si lui Stefan Apostol ca nu-i mai putem oferi banii de anul trecut si i-am propus mai putin cu 25%. El a optat pentru FCM Bacau”, a mentionat Cornel Sfaiter, presedintele FC Botosani.

Adauga un comentariu

*