Băsescu, între furia apelor şi furia sinistraţilor: Noi l-am votat şi-i al nostru!

„Nu mă iei în locul lui Ileana Udrea?”, „Hai să renunţăm la ţăţisme”, sunt câteva din replicile schimbate între Traian Băsescu, ajuns în zonele afectate de inundaţii, şi bătrânele de acolo, care au tăbărât cu întrebări şi nemulţumiri asupra sa. Vizita preşedintelui a avut, pe alocuri, accente tragi-comice.

Prezent în localitatea Dorneşti, din judeţul Suceava, preşedintele Traian Băsescu cu greu a părut să facă faţă sutelor de oameni strânşi în jurul său. Preţ de câteva ore bune, şeful statului s-a „oferit” mulţimii, care nu mai prididea cu a-şi spune păsurile: casele le-au fost luate pe sus, animalele li s-au înecat, iar grija zilei de mâine i-a adus în pragul disperării.

Tras când într-o parte, când în alta, în special de bătrânele din comună, Traian Băsescu, încercând să ridice moralul oamenilor, scăpa, pe ici pe colo, câte o glumă. Din mulţime, însă, la un moment dat şi-a făcut simţită prezenţa o femeie fâşneaţă şi aprigă, care cu greu i-a dat pace şefului statului.

„Domnu’ preşedinte, noi v-am votat. Luaţi de la parlamentari, domnu’, că au milioane, milioane, milioane, în bănci străine, case, averi, s-au îmbogăţit peste noapte, şi daţi la lumea asta amârâtă că uitaţi cât e de necăjită. Ajutaţi românii, domnu’ preşedinte!”, i-a strigat femeia preşedintelui Băsescu.

„Am o rugăminte”, i s-a adresat, oarecum timid, preşedintele. „Eu nu pot vorbi încet. Am învăţat de la mata„, a continuat femeia. Răspunsul preşedintelui a venit în acceaşi manieră: „Nici eu nu pot şi să vedeţi că dau şi din mână!” „Şi eu pot!”, i-a întors femeia replica, după care s-a adresat, în acelaşi ton aprig, unui bărbat din preajma preşedintelui: „Nu pune mâna pe mine! Noi l-am votat şi-i al nostru!

După ce a scăpat din „colţii” femeii, Traian Băsescu şi-a continuat vizita. A strâns mâini, a vizitat ce a mai rămas din gospodăriile oamenilor, a dat sfaturi, a făcut promisiuni, iar la plecare… femeia i-a ieşit din nou în cale.

Vă mulţumim din suflet că aţi vorbit frumos cu lumea. Măcar atât…„, i-a spus o altă localnică preşedintelui. Au urmat gesturi simple, de strâns de mână. „Vor veni materiale pentru case, dar nu aşteptaţi şi constructorii”, a promis Băsescu. „Şi frigidere? Eu am avut frigidere împachetate”, a continuat femeia, iar dialogul a continuat. „Vor mai veni şi d-astea, pe ajutoare”, spune Băsescu. Replica femeii, însă, îl lasă pe preşedinte, preţ de câteva secunde, puţin încurcat: „Şi cine le ia? Noi le vedem, domnu’ preşedinte?”, întreabă femeia. „Domnul primar o să ştie cel mai bine nevoia”, îl scoate din încurcătură Gheorghe Flutur. „Sunt convins că primarul o să fie corect”, încearcă să o liniştească Băsescu.

Şi, când credea că scapă, femeia i-a apărut din nou în cale preşedintelui.„Primarul nu le poate vedea pe toate. Eu nu pot să tac. Mata poţi să ştii tot ce-i în ţară? Sunt parlamentari foarte bogaţi. Ar trebui să iei de la dânşii şi să ne dai nouă”, continuă femeia. Însă Traian Băsescu deja era cu spatele.

Despărţirea de cei doi s-a petrecut, din fericire, cu zâmbetul pe buze. „Nu mă iei în locul lui Ileana Udrea?„, l-a întrebat femeia pe Băsescu. „Crezi că merge ?”, a întrebat-o preşedintele. „Da’ de ce nu?”, i-a replicat femeia.

Acesta a fost doar un episod al „furiei” cu care a fost întâmpinat preşedintele în Suceava. Un altul, petrecut la Dorohoi, a avut în prim-plan o doamnă profesoară care a fost nemulţumită că, după ce i s-a tăiat salariul cu 25%, i se cere să-şi asigure casa luată de ape.

Hai să renunţăm la ţăţisme„, a fost reacţia lui Traian Băsescu, ca urmare a unui schimb de replici ceva mai aprins între cei doi.

Şi, dacă preşedintele Traian Băsescu a ales, într-un final, să dea piept cu mulţimea ieşită din vâltoarea potopului, premierul Emil Boc a preferat să fugă de mulţime, speriat de revolta oamenilor care-i promiteau că-l aşteaptă „cu apă şi mâl”.

Sursa REALITATEA.NET

Adauga un comentariu

*