O lume a deznadejdii… drogurile!

In prezent, problema dependentei de droguri reprezinta una dintre cele mai importante preocupari in societatea noastra.

Cred ca una din cele mai bune solutii, chiar daca va suna ca un sablon, este  intelegem si sa admitem ca lumea pe care o vedem si o percepem, nu este atat de reala precum ni se pare, exista si alte lumi in care intra alte persoane, care sunt cel putin la fel de concrete, unde fiecare persoana isi are propriul univers. De aceea putem spune ca in mare parte multe dintre droguri pun in pericol intelegerea, cunoasterea si perceptia lumii asa cum este cu adevarat si cu bune si cu rele.  Aceste droguri creaza o imagine a vietii plasticizata, artificiala, nefireasca, este o lume nenaturala deoarece oamenii pot intra in ea doar insotiti de acele substante chimice: DROGURILE! Aceasta necesitate este vazuta ca partea infricosatoare, atroce si cumplita a drogurilor.

Multi dintre cei care consuma aceste substante distrugatoare considera ca daca o pastila ii face fericiti este bine sa o ia. Dar odata ce unor asemenea persoane incepe sa le placa prea mult, aceasta „fericire” devine o nevoie si astfel lumea inconjuratoare nu-i mai multumeste, deoarece nu pot fi „bucurosi”, „fericiti” fara aceste lucruri artificiale, efemere. Aici intervine problema cea mai mare, de aici porneste declinul, in acest moment isi face aparitia dependenta, care reprezinta o supunere in fata drogurilor, anuland libertatea individului pentru ca acum viata lui depinde doar de cantitatea de droguri consumata.

Consider ca drogurile sunt principala arma a celor slabi din toate punctele de vedere, deoarece ei considera ca doar asa pot arata ca sunt cineva intr-o lume in care ei se simt neintelesi si respinsi. Drogurile sunt pentru consumatori o sansa de a deveni cineva pentru cateva momente sau clipe, dar care ii transforma incet, dar sigur in oameni fara viitor.

Drogurile distrug viata…, dau extaz, dependenta, coma…, oare aduc moartea sau vindecarea? De multe ori ii vedem pe strada, in gara, in locuri obscure, la metrou… ii recunoastem usor deoarece au fetele palide, ravasite, ochii rosii si obositi, cearcane profunde, adanci si au o expresie pierduta in neant, visatoare.

Sunt departe de realitate si poate cu putin noroc vor ajunge cu picioarele pe pamant doar in cateva ore. Si atunci vor fi nemultumiti de realitate si vor vrea sa afle din nou extazul. Cu fiecare doza, in mintea lor se naste un nou ideal maret. Urmeaza apoi visul  urat si apasator al depresiei si mai iau o noua doza, devenind astfel dependenti de vise „frumoase”. Si e trist sa-i vezi sfarsind la spital in coma, sau in cel mai rau caz la morga. Iar toate acestea se intampla din cauza curiozitatii, anturajului sau a ignorantei. Multi dintre cei care consuma aceste blestemate „minunatii” ratacesc prin ganduri, ratacesc prin ei si in zadar deoarece gasesc doar un gol, un pustiu rece si friguros, in sufletul lor se gaseste un strigat de ajutor care ramane neauzit uneori. Ei fug de realitate, fug de ei, dar se lovesc de rece, de teama care-i inconjoara si uneori nu inteleg de ce tremura si vor sa sfarseasca, de ce oare isi gasesc refugiul in aceasta liniste pe care nu o gasesc, dat totusi se topesc picaturaa cu picatura? Cred ca la un moment dat  gandurile li se topesc incet, ei nu mai aud, nu mai deslusesc nimic din ei, din fiinta lor si plutesc la atingerea beznei ce-i cuprinde odata cu regretul clipei in care au inceput sa consume acele „drajeuri” intitulate: Droguri!

In aceasta sectiune vreau sa demonstrez ca nu suntem indiferenti, imuni la aceasta grava problema si as vrea sa incercam sa tragem un semnal de alarma pentru a se constientiza ideea  de ce inseamna sa fii consumator de droguri, implicctiile nefaste pe care le au asupra consumatorilor.

Cine esti cu adevarat, la poarta cui slujesti?

Totul se intampla fara sa-i dai de veste, doar destinul stie ce se va intampla. Insa, pe el nu poti sa-l intrebi ce va fi si ce va urma. De vei muri, sau nu… Caci nu stii unde se afla…dar e simplu: se afla in tine, caci tu esti destinul tau pe care orice ai face nu il poai schimba. Fiecare persoana este responsabila de viata sa. Singurul fericit de implinirile tale esti tu si singurul vinovat de pacatele tale esti tu. Tu hotarasti ceea ce faci in viata, tu si nimeni alcineva, poate si Bunul Dumnezeu. Viata are multe carari si poteci, tot ce trebuie este sa alegi una singura. Decizia e a ta! Odata ce ai mers pe acel drum nu te mai poti intoarce. Chiar si daca acest drum este spre moarte!

Nu vreau sa lungesc vorba asa ca voi da un exemplu concret si va voi lasa pe voi sa meditati si sa trageti concluzii. Nu voi da nume persoanelor din urmatoarea poveste…

Si X a ales un drum foarte scurt spre moarte: drogurile. El era un adolescent simpatic, dragut si plin de viata insa, viata l-a parasit indata ce a trecut in patima drogurilor. Blestemate fie ele!

Sunt vazute si considerate de catre cei care le consuma un remediu impotriva tristetii. Insa, ele te fac sa fii de zece ori mai trist decat erai inainte. Drogurile sunt o dovada de „maretie, grozavie”. Sa arati lumii cat de tare esti! Dar oare cum o sa mai fii grozav, dupa ce vei ajunge in spital in niste dureri si chinuri groaznice, sau si mai rau la doi metri in intunecimea pamantului. Caci acolo ajung cei care consuma asa zisele minunatii… Iadul pe pamant! Si tortura va continua, nu vei putea sa scapi de ea nici in mormant, caci te va urmari peste tot. Si cel mai grav este ca nimeni nu are leac pentru asta.

Tot ce poti face sa nu ajungi intr-o asemenea situatie este sa nu cazi in vorbele inselatoare ale ispitei!

Trezeste-te la realitate!

Ceea ce vezi, e doar o iluzie care te va condamna in pamant in scurt timp. Si apoi s-a zis cu tine! Are rost sa sacrifici munca parintilor tai de o viata? Dragostea lor?  Ai vrea sa distrugi iluziile lor de a te vedea om in toata firea, un om implinit?

Cine esti cu adevarat?

Om sau monstru care ar face orice posibil si imposibil pentru un pacat? Tu platesti pentru acele droguri, pe cine? Pe cel care-ti ia viata! Odata ce ai pasit pe acest drum nu mai poti sa te controlezi. Drogul pune stapanire pe tine si te distruge lent, lent…, incet si sigur.

Treci prin torturi groaznice, ca apoi sa mori, nu-ti pierde speranta la o viata mai buna!

Drogurile nu-ti vor da fericire pentru tot restul vietii, ci va fi o satisfactie trecatoare, dar care isi va lasa amprenta pe persoana ta si te vei simti murdar, pentru ce? Pentru o „fericire” trecatoare. Din contra, te vor face mai amar ca inainte si nimeni nu va putea face nimic, nici chiar tu. Vei simti nevoia sa iei mai mult si mai mult pana ce vei ajunge sa-ti distrugi mintea si trupul. Vei pierde tot ce ai reusit sa strangi intr-o viata: respectul celorlalti si faptul ca esti om.

Dumnezeu nu te-a trimis pe pamant pentru a vedea cum te distrugi tu insuti, provocand durere mintii tale si durere trupului. Totul va cadea asupra ta ca o avalansa a raului. Totul se va intoarce impotriva ta. Si toate astea, din cauza drogurilor!

Are rost sa-ti sacrifici viata doar pentru cateva momente de placere? Poti sa traiesti o viata fericit si apoi sa te ridici la cer! Sau poti sa decazi, sa duci o viata scurta in tortura si apoi, apasat de greutatea pacatelor sa te duci in jos… asa ca, nu cadea in ispita!!!

Urmeaza-ti visele si du-te inainte, cu capul sus! Daca nu, vei ajunge pe ultima treapta a umanitatii!!! Gandeste-te bine!!!

O singura intrebare exista: Cine esti cu adevarat si cui slujesti?

Deschide-ti ochii, viata e mult prea frumoasa pentru a trai pe drumuri, in lumea nimanui, in care va gasiti alinarea si speranta in droguri!

Curaj, priviti inainte, nu va impiedicati de acest obstacol reprezentat de o societate falsa, fara idealuri! Tintiti cat mai sus, luptati, indepliniti-va idealurile, doar asa veti reusi, aveti incredere in voi, in fortele proprii si in prietenii adevarati!!!

Madalina Mihaela IRAVA

Comentarii

  1. rosca sorin a zis:

    esti cea mai mare idioata…ai dat copy paste zabaloaso…george w bush a fumat iarba….kennedy a fumat iarba…merlin monroe a fumat iarba proasto….radu mazare fumeaza in fiecare week-wend….si tu te uiti ca o vita la ei si te miri….imbolnaviti oamenii handicapato….nu-ti mai da tu cu parerea….

  2. CRISTINA a zis:

    FELICITARI, MADALINA! DESI ESTI FOARTE TANARA, IN CUVINTELE TALE SE REGASESTE MULT ADEVAR…DIN PACATE, SUNT MULTI TINERI AFLATI IN ACEASTA SITUATIE…ASEARA AM URMARIT EMISIUNEA LUI OPRAH SI, INTAMPLARE SAU NU, PRINTRE INVITATI S.A AFLAT SI UN TANAR CARE SE INJECTA DE 8 ORI PE ZI…FAMILIA ERA DISTRUSA, SORA II DADEA BANI, NUMAI SA.L VADA, PARINTII ERAU DISTRUSI…TOTUL A AVUT UN MOTIV…UN SENTIMENT DE VINOVATIE…FACEA SI SPORT…A INCEPUT SA SE DROGHEZE LA…16 ANI…INTR.O ZI, FAMILIA S.A REUNIT SI L.AU INTREBAT DACA VOR SA.L AJUTE, PT.CA NU MAI SUPORTA SA.L VADA CUM SUFERA…A FOST DE ACORD…DE FAPT, ACESTA A FOST CLIK.UL CE L.A FACUT SA ACCEPTE…DRAGOSTEA CELOR DIN JUR…A URMAT 11 LUNI DE TRATAMENT INTR.UN CENTRU SPECIAL, IAR, IN EMISIUNE, ERA UN OM NORMAL, CU VISE SI SPERANTE…CAND A REVAZUT MATERIALUL CU CEEA CE A FOST, I.AU DAT LACRIMILE SI A SPUS CA, DUPA CE A SCAPAT DE DROGURI, A INVATAT CE INSEAMNA SA AIBE…EMOTII…ACUM ERA INSTRUCTOR DE SCUFUNDARI ACVATICE SI ERA F.MULTUMIT CA …A INVATAT SA…RETRAIASCA…MULTUMESC, MADALINA, PENTRU SEMNUL DE ALARMA TRAS! DACA ACCEPTATI MOTIVUL ADEVARAT PT.CARE VA DROGATI, VETI REUSI SA INVINGETI ACEST…VICIU…RECUNOASTETI SI VETI REUSI SA TRECETI PESTE TOATE!

Adauga un comentariu

*