Masuri de ordine si siguranta publica in sezonul estival

In perioada 1 – 31 iulie vor fi detasati 230 de politisti, dintre care 139 de politisti de ordine publica, 45 de politisti pentru Serviciul Rutier, 21 de tehnicieni criminalisti precum si 25 de politisti pentru Serviciul de Investigatii Criminale.

La sediul Inspectoratului de Politie Judetean Constanta a avut loc o intalnire in scopul prezentarii modului de actiune a politistilor constanteni si a politistilor detasati anul acesta pe litoral, precum si a masurilor si obiectivelor propuse in cadrul Planului de Actiune Litoral 2010 pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica in perioada sezonului estival 2010. Misiunea politistilor in perioada sezonului estival 2010 se va desfasura conform Planului de Actiune Litoral 2010 aprobat de catre conducerea Ministerului Administratiei si Internelor si a Inspectoratului General al Politiei Romane si are ca scop prevenirea si combaterea oricaror fapte de natura penala sau contraventionala ce pot afecta climatul de ordine si siguranta publica. Conceptia de actiune pentru acest an urmareste suplimentarea dispozitivului de siguranta publica, prin constituirea de patrule mixte (pedestre sau de interventie) compuse din politisti / jandarmi sau politisti / politisti de frontiera, intregul segment de mentinere a ordinii publice fiind coordonat si gestionat de catre Politie. De asemenea, se va urmari realizarea unor dispozitive eficiente care sa aiba o interventie ferma si rapida la orice sesizare primita din partea cetatenilor. Fortele speciale de interventie vor fi in asa fel dispuse in teren incat sa asigure reducerea timpului de raspuns al interventiei, in situatia producerii unor evenimente cu risc ridicat, urmarind restabilirea ordinii publice in zona de responsabilitate. In cursul lui 2009 cel mai mare aflux de turisti a fost inregistrat in statiunile Mamaia, Costinesti si Vama Veche, sens in care, in perioada sezonului estival 2010 dispozitivele de siguranta publica si patrulare vor fi suplimentate pe raza acestor localitati, atat cu efective de jandarmi cat si de politie de frontiera. Pentru asigurarea masurilor necesare, cadrele detasate vor fi impartite pe doua perioade, respectiv 01.07. – 31.07.2010 si 01.08. – 31.08.2010. Pentru prima perioada (01 – 31 iulie) vor fi detasati 230 de politisti, dintre care 139 de politisti de ordine publica, 45 de politisti pentru Serviciul Rutier, 21 de tehnicieni criminalisti precum si 25 de politisti pentru Serviciul de Investigatii Criminale. Toti acesti politisti detasati pe litoral vor fi instruiti cu privire la modul de actiune pentru prevenirea faptelor antisociale, fiindu-le prelucrate prevederile privind organizarea si desfasurarea activitatii de turism in Romania, utilizarea plajei Marii Negre si controlul activitatii desfasurate pe plaja, sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

Tinand cont de specificul judetului Constanta in perioada sezonului estival si de particularitatile zonelor, localitatilor si statiunilor turistice, Inspectoratul de Politie Judetean Constanta si-a adaptat programul de lucru si modul de actiune a politistilor pentru a raspunde cat mai eficient problematicii acestei perioade. Prezenta activa si flexibila a efectivelor de politie participante, precum si intrebuintarea judicioasa a fortelor si mijloacelor disponibile in dispozitivele de ordine si siguranta publica, precum si a celor destinate supravegherii traficului rutier urmareste asigurarea unei reale protectii a cetatenilor aflati in aceasta perioada pe raza judetului Constanta. Intrucat litoralul romanesc reprezinta un punct de atractie atat pentru turistii romani cat si pentru cei straini, politistii recomanda membrilor comunitatii sa adopte masurile minime de siguranta, pentru a nu deveni victime ale infractiunilor si sa respecte normele legale in vigoare.

Adauga un comentariu

*