Internet şi convorbiri în roaming la preţuri reduse

Măsura este una de precauţie pentru a-i proteja pe clienţii operatorilor de telefonie mobilă.

Persoanele care nu au optat pentru unul din planurile tarifare propuse de operatorii de telefonie pentru serviciile de date şi convorbiri în roaming şi nu o vor face până la 1 iulie, vor fi taxaţi conform preţurilor aplicate în Uniunea Europeană.

Potrivit Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglemetare în Comunicaţii (ANCOM), clienţii pot opta între cele două variante stabilite de reglementările UE: plafon financiar de maxim 50 de euro/lună, fie un prag exprimat în volum a cărui valoare să nu depăşească 50 de euro/ lună.

Acces limitat dacă depăşeşti plafonul

În momentul în care pragul de 50 de euro va fi atins, accesul la internet va fi blocat automat. Cei care nu vor să „beneficieze” de acest plafon trebuie să meargă la furnizor să ceară ori mărirea plafonului, ori eliminarea acestuia.

Tarife mai mici pentru voce

În momentul în care acest plafon este depăşit, utilizatorii sunt notificaţi. Totodată, clienţilor li se va indica ce procedură trebuie să urmeze în cazul în care doresc să solicite continuarea furnizării serviciilor respective, precum şi costurile asociate fiecărei unităţi suplimentare care urmează să fie consumată.

Tot cu data de 1 iulie, valoarea maximă a tarifului pentru voce în roaming va scădea de la 0,43 la 0,39 euro/minut, fără TVA, în timp ce valoarea maximă a tarifului pentru apelurile primite în roaming va scădea de la 0,19 la 0,15 euro/minut, fără TVA, în cazul celor care au optat pentru pachetul Eurotarif.

Sursa EVZ.RO

Adauga un comentariu

*