Consiliera lui Funeriu şi-a renovat casa pe banii statului.

Melania Mandas Vergu, consiliera ministrului Educaţiei,  a recunoscut joi seară că şi-a renovat locuinţa cu bani de la Ministerul Educaţiei.

După ce Melania Mandas Vergu s-a folosit de funcţia sa în Ministerul Educaţiei în afacerile personale, care presupuneau derularea unui proiect în valoare de patru milioane de euro, aceasta a admis că s-a folosit de aceşti bani şi pentru renovarea casei sale.

Pentru proiectul respectiv s-a primit deja o tranşă de 1,5 milioane de lei. Mandas Vergu explică pe ce i-a cheltuit: „pe dotări, toţi membrii echipei de management, şi cei care vor urma vor primi laptopuri, telefoane mobile. Am luat un server pe care pun site-ul şi este site-ul acestui proiect”.

Întrebată dacă s-a renovat şi sediul firmei din banii respectivi, consiliera a răspuns: „S-a reamenajat sediul, da!Sediu care este şi locuinţa mea, dată în locaţie prin Registrul Comerţului„.

Intitulat „Practică să înveţi, învaţă să practici”, proiectul derulează programe de formare profesională în şcolile din România, exact domeniul în care ea deţine şi o funcţie publică. Deşi consiliera lui Funeriu spune că proiectul i-a fost aprobat în 2009, potrivit site-ului Autorităţii pentru Managementul Proiectelor pentru Fonduri Structurale, această lucrare a fost aprobată la 31 ianuarie 2010. În momentul aprobării proiectului, Daniel Funeriu era deja ministrul Educaţiei, iar Melania Mandas Vergu era consiliera acestuia.

Continuarea aici (REALITATEA.NET)

Adauga un comentariu

*