Copiii din Onesti nu vor beneficia de locuri de joaca moderne, datorita opozitiei facute de PNL si PD-L

Un proiect propus de primarul Onestiului, referitor la modernizarea locurilor de joaca din parcul central, a fost respins prin votul negativ dat de consilierii PNL si PD-L, la ultima sedinta ordinara a legislativului onestean, iar copii nu vor beneficia de modernizarile initiate de edilul-sef al orasului. Toti cei 12 alesi liberali si democrat-liberali s-au abtinut de la vot, dupa ce au cerut, mai intai, o pauza de consultari, iar cei 9 consilieri PSD au fost de acord cu proiectul, care, insa, a fost respins. Modernizarile vizau inlocuirea vechilor locuri de joaca si amenjarea a 14 complexe moderne, precum si realizarea unor piste de skateboard, role si biciclete, dar si amenajarea unui amfiteatru pentru spectatori. Terenul de skateboard ar fi inclus si 7 obstacole pentru sarituri spectaculoase, iar amfiteatrul era prevazut cu acces pietonal direct din aleile adiacente. Proiectul viza, pentru moment, doar aprobarea studiului de fezabilitate, din care reiesea ca valoarea totala a investitiei se ridica la circa 1,7 milioane de lei. “Cele 14 obiective de joaca pentru cei mici reprezinta complexe de joaca confectionate din material lemnos tratat, pentru rezistenta la intemperii, cu terminatii de inox pentru zonele ce vin in contact cu apa si materiale plastice frumos si viu colorate, ce protejeaza contra ranirilor – se precizeaza in reaportul de specialitate intocmit de ing. Mihaela Magureanu, seful Biroului tehnic, investitii si reparatii, structura din cadrul Primariei Onesti. Toate obiectivele propuse vor fi agrementate in Uniunea Europeana si vor fi de calitate deosebita, pentru a nu produce raniri”. Si primarul Emil Lemnaru a sustinut ca modernizarile sint absolut necesare. “Necesitatea si oportunitatea investitiei rezulta din faptul ca micii onesteni, parintii si bunicii lor trebuie sa se bucure de clipele de odihna si joaca in Parcul Municipal, unde vegetatia abunda in frumusete si varietate, in liniste si curatenie – a motivat primarul Onestiului. Jocurile existente in zona de recreere si joaca pentru cei mici nu mai prezinta siguranta, multe dintre ele nemaifiind functionale, dar prezentand si un aspect anost, plictisitor, si depasit moral. Societatea a evoluat, preocuparile copiilor s-au diversificat si, astfel, e necesar a se realiza un teren de concurs cu obstacole pentru skateboard, BMX (biciclete) si role, cu tribune tip amfiteatru, pentru copiii mai mari, dornici de aventura si miscare. Aceste amenajari au fost solicitate din partea cetatenilor din Onesti, iar proiectul e necesar pentru copiii nostri, chiar daca e criza. Toate produsele sunt din import, la preturile din Uniunea Europeana”.


Opozitia locala vrea fonduri guvernamentale

Alesii PNL si PD-L si-au motivat votul negativ pe care l-au dat acestui proiect prin faptul ca se pot atrage fonduri de la Guvern, prin programul de mediu, si s-ar economisi, astfel, resursele de la bugetul local al Onestiului. Acest lucru a fost cerut de consilierii Ciprian Zarzu (PNL) si Stefan Martin (PD-L), insa acestia au recunocut si necesitatea modernizarilor din parcul orasului. “Proiectul este foarte important, pentru ca parcul este curat, este verde, dar conditiile de la locurile de joaca lasa de dorit”, a spus Stefan Martin. Insa, dupa cum au sustinut consilierii social-democrati, fondurile guvernamentale sunt foarte greu de obtinut, din cauza crizei economice si datorita faptului ca Guvernul Boc aloca rar fonduri catre orasele care au primari de la PSD. “Acum, noi aprobam doar studiul de fezabilitate, iar apoi putem atrage si fonduri din surse guvernamentale si europene”, a spus consilierul Ion Negoita (PSD). Insa Mircea Cetean (PNL) a apreciat ca valoarea investitiei este prea mare, iar Danut Oprea (PNL) a sustinut ca pista de skateboard presupune riscul aparitiei unor accidente. Respingerea proiectului a produs reactii de nemultumire din partea primarului Emil Lemnaru. “Regret ca nu vom putea sa asiguram conditii bune pentru copiii nostri”, a spus seful executivului onestean, mai ales ca pista de skateboard, role si biciclete a fost solicitata cu insistenta si de catre o asociatie de tineret din Onesti, dupa cum a precizat si consilierul Endre Bereczki (PSD). “Ma bucur ca cineva a avut o astfel de initiativa, de a moderniza locurile de joaca pentru copii – a spus Bereczki. Onestenii au nevoie de asa ceva, pentru copiii lor, iar pista de skateboard a fost solicitata si de o organizatie de bikeri”.

Gheorghe LEU

Comentarii

  1. Sa va fie rusine! Un parc cu leagane de 30 de ani, hidoase si periculoase, topogane inalte si la fel de periculoase, un foisor din secolul trecut si un lac imbacsit de mâl si nuferi…RUSINE! bine ca avem o sala polivalenta neterminata! ce interesant!

Adauga un comentariu

*