Protocol de colaborare intre Poşta Romana şi IGPR

Poşta Romana este preocupata de siguranţa angajaţilor sai şi a spaţiilor in care aceştia işi desfaşoara activitatea. In acest sens, Compania a incheiat un protocol de colaborare cu Inspectoratul General al Poliţiei Romane prin care s-au stabilit masuri in vederea imbunataţirii activitaţii de protecţie a angajaţilor, bunurilor şi valorilor Poştei Romane.

Colaborarea dintre cele doua instituţii nu este noua, astfel de inţelegeri se incheie periodic, in funcţie de cazuistica şi evoluţia infracţionalitaţii semnalate de cele doua parţi.

Enumeram o parte din masurile incluse in cel mai recent protocol de colaborare. Angajaţii Poştei Romane sunt instruiţi periodic (lunar şi ori de cate ori este nevoie) in legatura cu modalitaţile de sesizare in timp util a unor evenimente infracţionale, a implicarii in astfel de incidente, precum şi asupra modului de reacţie atunci cand ar putea fi victimele unor agresiuni. Poşta Romana comunica Poliţiei traseele de distribuire a factorilor poştali in vederea punerii in aplicare a unor masuri specifice de protecţie. Poşta Romana dezvolta, in colaborare cu reprezentanţii instituţiilor abilitate, masuri de protecţie privind deplasarea factorilor poştali in sectoarele de distribuire. Poşta Romana continua dotarea tuturor factorilor, agenţilor poştali şi a altor categorii de personal cu spray iritant lacrimogen ca mijloc individual de aparare. Protocolul semnat la nivel naţional prevede incheierea de acte similare intre reprezentanţii din teritoriu ai poliţiei şi poştei, in care sa fie stabilite şi alte masuri concrete, in funcţie de particularitaţile locale.Compania va intensifica, in perioada urmatoare, masurile de identificare a unor noi modalitaţi de protejare a angajaţilor, in colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Romane, dar şi a altor instituţii de stat sau autoritaţi locale cu atribuţiuni in domeniu. (Compania Naţionala Poşta Romana)

Adauga un comentariu

*