Atentie la concediile medicale!

Incepand de astazi, sambata, 15 mai, intra in vigoare noua lege a concediilor medicale.  Doctorii de familie au pregatit deja declaratiile pentru bolnavi.

Romanii care de astazi vor avea nevoie de concediu medical trebuie sa stie ca regulile s-au schimbat si, teoretic, bolnavii inchipuiti ar putea obtine mai greu aceste scutiri de munca platite. Pe data de 15 mai intra in vigoare noua lege referitoare la concediile medicale care a fost initiata cu scopul de a limita accesul falsilor bolnavi la aceasta facilitate. Potrivit noilor reglementari, incepind de sambata, 15 mai,  toti cei care sunt bolnavi si necesita un concediu medical pentru a-si justifica absenta de la serviciu, vor trebui sa completeze la medicul de familie sau la specialist o declaratie pe proprie raspundere prin care vor arata unde se vor afla pe toata durata bolii si vor arata astfel ca sunt de acord sa fie controlati la domiciliu. In cazul in care va refuza semnarea unei astfel de declaratii, bolnavul respectiv nu va primi certificatul de concediu medical. Daca pacientul accepta aceasta declaratie, el va putea fi verificat oricand, dar doar la sesizarea angajatorului. Daca nu va fi gasit acasa, plata indemnizatiei aferente concediului medical se va taia chiar a doua zi. Medicii de familie s-au dotat deja cu formulare tip pentru aceste declaratii si sustin ca lucrurile vor sta la fel. Cine va fi cu adevarat bolnav, nu are niciun motiv sa se teama. Cine va simula, o va face pe riscul sau. Ministerul Sanatatii a decis sa inaspreasca conditiile de acordare a concediilor medicale dupa ce a constatat ca, in ultimii 4 – 5 ani, numarul concediilor a explodat iar sumele decontate de stat au crescut pe masura.

Comentarii

  1. Eliberarea de concedii medicale false pentru spaga data hotilor de medici de familie va continua oricum. Intr-o tara condusa numai de hoti, la fel sunt si majoritatea medicilor.Foamea este mare si nu le este frica nici de Dumnezeu. La fel se intimpla si cu medicii specialisti.

Adauga un comentariu

*