Serea arestat 24 de ore pentru o şpagă de 20.000 de dolari! Martiş reţinut şi el pentru complicitate

Ionică Serea şi Marius Martiş au fost reţinuţi ieri în “Dosarul Penescu 2”. Serea e acuzat că a luat bani pentru a o ajuta pe FC Argeş la meciul cu Steaua din returul trecut, 2-2 în Trivale. Martiş e învinuit de complicitate

„Dosarul Penescu” răbufneşte iar! Fostul arbitru Ionică Serea, 41 de ani, a fost reţinut ieri pentru 24 de ore, la Piteşti, sub acuzaţia de luare demită cu ocazia partidei FC Argeş – Steaua (2-2), desfăşurată pe 20 martie 2009. Noua operaţiune face parte dintr-o speţă disjunsă din prima anchetă.

Percheziţie la apartament
Serea s-a prezentat în Trivale în cursul dimineţii, spre a fi audiat, iar în jurul orei 14:00 a ieşit din sediul DNA cu cătuşele la mîini, fiind dus apoi cu duba la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş. El va fi prezentat azi instanţei, cu propunerea unui mandat de 29 de zile.

Apartamentul său din Focşani a fost percheziţionat, iar la final soţia lui Serea, Livia, a refuzat să facă orice comentarii.

Intermediarul Martiş
Surse judiciare pretind că Serea e acuzat de primirea a 20.000 de dolari pentru a favoriza echipa din Trivale! Iar banii i-ar fi împărţit cu colegul şi concitadinul său din Focşani, Marius Martiş, sosit şi el aseară la audieri, în jurul orei 20:00.

Martiş, care a refuzat pînă acum să se prezinte de bună voie la DNA Piteşti, a fost adus cu mandat, după ce şi lui i-a fost percheziţionată locuinţa! A venit într-un Logan negru, cu numere de Bucureşti, maşină aparţinînd Procuraturii. Purta o cămaşă bleu, cu guler alb, şi, transpirat, părea bulversat de evenimente. „Nu înţeleg ce vină am!„, au fost cuvintele lui Martiş. A aflat după aproape 3 ore, cînd a părăsit încătuşat sediul DNA.

Sînt nevinovat! Nu pot fi tras eu la răspundere pentru alţii”, a replicat nervos Martiş pînă să fie urcat în duba Poliţiei. “Clientul meu este acuzat de complicitate la dare şi luare de mită”, a precizat Ticu Burcă, avocatul lui Martiş. El va încerca astăzi să-l salveze pe arbitru de la încă 29 de zile petrecute în arest.

Discuţie bizară
Partida FC Argeş – Steaua, 2-2, pe marginea căreia a fost „agăţat” cuplul Serea – Martiş, n-a ridicat brigăzii probleme majore. La scorul de 1-1, arbitrul a dictat un penalty pentru oaspeţi, ratat de Ogăraru. Asistenţi au fost Z. Szekely şi I. Popa.

Observator la acea întîlnire, Aron Huzu şi-a amintit însă o discuţie mai neobişnuită pe care a purtat-o cu Serea: „Nu mai reţin exact în ce context, dar înaintea meciului, i-am zis să fie foarte atent, fiindcă libertatea omului e mai presus decît orice. A condus însă impecabil acel joc„.

Continuarea aici (GSP.RO)

Adauga un comentariu

*