Presedintele Toyota si-a cerut scuze clientilor dupa rechemarea a milioane de masini

Presedintele si directorul executiv al producatorului auto Toyota si-a cerut scuze clientilor dupa ce compania japoneza a anuntat ca va rechema milioane de masini pentru verificari in urma unor probleme cu acceleratia, transmite ABCNews. „Imi pare sincer rau”, a declarat Akio Toyoda, in prima sa interventie facuta dupa ce compania a rechemat circa noua milioane de masini pe plan mondial, intre care 1.8 milioane in Europa.

Toyoda a afirmat ca ii pare rau pentru problemele create clientilor, adaugand ca nu poate raspunde intrebarilor deoarece compania sa ancheteaza inca problemele. El a spus ca spera sa ofere foarte curand o explicatie clientilor Toyota.

„Noi ne gandim sincer la clientii nostri ca la o prioritate si le garantam siguranta”, a declarat presedintele Toyota, aflat in Elvetia la lucrarile Forumului Economic Mondial de la Davos. „Vreau ca oamenii sa aiba incredere in noi”, a completat Toyoda, referindu-se la riscul ca firma sa sa-si paida reputatia legata de siguranta si calitate.

ABC precizeaza ca Toyoda este nepotul fondatorului companiei si a criticat public eforturile din ultimele decenii ale firmei indreptate spre profit.

De asemenea, Wall Street Journal a relatat ca Toyota a cumparat anuturi publicitare in ziarele de duminica si luni din 25 de orase, pentru a explica cum va incerca sa rezolve problemele de acceleratie aparute la opt dintre modelele sale.

Compania a ordonat oprirea vanzarilor si a productiei la cele opt modele, dupa ce a solicitat rechemarea a milioane de masini si camioane in SUA, Europa si China.

Adauga un comentariu

*