Taxe locale marite in Onesti

vedere-de-pe-hotel-iarna-spre-belvedere-si-catedrala-catolica-blocuri.jpgOnestenii vor fi nevoiti sa scoata mai multi bani din buzunar anul acesta, si nu doar pentru plata unor produse, ci si pentru unele tarife la utilitati. Printre acestea din urma se numara si tariful pentru colectarea gunoiului menajer, care va fi majorat cu 40 %, conform unui proiect inclus pe ordinea de zi a sedintei din 20 ianuarie a Consiliului Local Onesti. “Vechiul tarif era de 5,25 lei de persoana, pe luna, iar acum se majoreaza la 7,45 lei, deci cu circa 40 % mai mult – ne-a precizat secretarul Municipiului Onesti, juristul Daniel Spanu. Majorarea se datoreaza faptului ca deseurile menajere nu vor mai fi transportate la groapa de gunoi de la Onesti, ci la cea din Adjud”. Groapa de gunoi de la Onesti nu corespunde legislatiei europene pe linie de mediu si va fi inchisa, iar in locul ei se va amenaja o statie de sortare a deseurilor. Dupa sortare, deseurile vor fi ambalate si transportate la depozitul ecologic ce va fi construit in Bacau, iar pana la finalizarea acestuia vor fi duse la groapa de la Adjud, dar contra unor taxe mai mari.

Functionarii de la Primaria Onesti au ramas fara indemnizatie de dispozitiv

In paralel cu cresterile de preturi si tarife, onestenii se vor confrunta anul acesta si cu scaderea veniturilor. Primii care vor fi afectati de reducerea resurselor financiare sint functionarii de la Primaria Onesti, care spun adio indemnizatiei de dispozitiv, care era, practic, un spor de 25 % din salariu. Anularea indemnizatiei face obiectul unui proiect care a fost inclus tot pe ordinea de zi a sedintei din 20 ianuarie a legislativului onestean si a fost cauzata de problemele bugetare cu care se confrunta municipalitatea. “Toti functionarii publici primeau, pana acum, indemnizatia de dispozitiv, de 25 %, insa, pe fondul crizei economice, s-a luat decizia de a se renunta la acordarea acestui spor”, ne-a spus juristul Daniel Spanu.

Doar doua blocuri ANL, in loc de trei

Nici la capitolul locuinte nu vor sta prea bine onestenii. Din cele 3 blocuri ANL care urmau sa fie construite pe Strada Libertatii, se vor face doar doua, conform unui alt proiect inclus pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Onesti din 20 ianuarie. Totusi, reducerea numarului de blocuri ce vor fi construite anul acesta nu se datoreaza problemelor financiare. “Spatiul de pe Strada Libertatii, care a fost transmis in mod gratuit catre Agentia Nationala de Locuinte, nu permite sa se construiasca decat doua blocuri, si nu trei, asa cum era prevazut initial, motiv pentru care era necesar ca intreaga documentatie sa fie modificata”, ne-a precizat secretarul Daniel Spanu.

Gheorghe LEU

Comentarii

  1. Cine este responsabil de nerealizarea unei gropi de gunoi ecologice in Onesti?

  2. asa ne trebuie noi platim si ei ii imparte pai bai fratilor de unde sa scota ei bani sa platesca lu transmoldova suventia pe oras doar avem transport de 4stele cu autocare ultimu racnet haaa haaaa haaaaaaaa

  3. foarte bine, ca daca nu-l alegeam pe emil lemnaru poate era mai bine

  4. sa vinda primaria ,sa faca rost de bani pt toate problemele Onestiului.Nici capitala nu are un asemenea mastodont de cladire.

Adauga un comentariu

*