„Concertul” lui Radu Mihăileanu, elogiat de publicaţia Le Temps

radu-mihaileanu-580-x-350-razvan-chirita.jpgFilmul „Concertul”, de Radu Mihăileanu, a fost apreciat de Le Temps, publicaţia elveţiană calificând cea mai recentă peliculă semnată de regizorul de origine română ca fiind o operă „cu mare succes la public”.

„La treizeci de ani după ce a părăsit România, regizorul filmului «Concertul» pare să îşi fi găsit liniştea”, apreciază publicaţia elveţiană de limbă franceză.

„Realizarea unui film este mereu o aventură, cu momente exaltante, dar şi cu clipe de plictis sau disperare, dar Radu Mihăileanu se pare că s-a bucurat de această producţie”, mai apreciază publicaţia, amintind de cele şase luni necesare echipei filmului să convingă autorităţile să îi lase să filmeze în Piaţa Roşie din Moscova.

Potrivit publicaţiei, „Concertul” a avut peste două milioane de spectatori, iar spectatorii elveţieni ai „Concertului” au râs şi au plâns în acelaşi timp.

Jurnalul elveţian face şi un mic portret al lui Mihăileanu, începând cu tinereţea plină de lipsuri, când mama sa şi-a vândut verigheta pentru a-i cumpăra un costum.

Citeste: mai mult

Adauga un comentariu

*