Misterele limbii exotice vorbite în filmul „Avatar”, dezvăluite de creatorul ei

avatar-captura-2.jpgPe Pandora, planeta imaginată de regizorul James Cameron pentru producţia „Avatar”, populaţia locală vorbeşte limba Na’Vi, o limbă inventată special pentru acest film science-fiction, în stilul dialectelor folosite de elfii lui J.R.R. Tolkien sau al limbii Klingon din Star Trek.

Mult aşteptatul „Avatar”, un spectaculos film SF realizat cu ajutorul tehnicilor 3D, regizat de James Cameron la 12 ani de la succesul mondial al peliculei „Titanic”, rulează începând din 16 decembrie în Europa şi din 18 decembrie în Statele Unite.

Pe ecran, o exuberantă junglă tropicală, peisaje extraordinare cu munţi plutitori, plante fosforescente şi spectaculoase cascade formează decorul în care trăiesc locuitorii Pandorei, care comunică între ei cu ajutorul unei limbi bazate pe sunete obţinute cu ajutorul glotei şi pe conjugări ezoterice: Na’Vi.

Acest limbaj a fost imaginat şi pus la punct de către Paul Frommer, un lingvist american, profesor universitar şi specialist în comunicare la Universitatea California din Los Angeles.

Citeste: mai mult

Adauga un comentariu

*