Bacauanii si-au dat foc la case de Ziua Nationala!

incendiu.jpg1 Decembrie n-a fost o zi deloc linistita pentru pompierii bacauani. Ca un facut, de dimineata si pâna seara, echipajele Detasamentelor de pompieri din Bacau si Onesti au fost solicitate sa stinga facarile ce mistuiau averile bacauanilor, si asa destul de necajiti. Au ars, de-a valma, acoperisuri de case, adaposturi de animale, furaje, ba chiar si retele electrice stradale! Cauzele? Neglijenta gospodarilor, care si-au dat astfel singuri foc la case!

La ora 17.00, un echipaj din cadrul Detasamentului de Pompieri Onesti a intervenit pe strada Republicii, pentru în municipiul Onesti, lichidarea unui incendiu izbucnit la reteaua electrică stradala. În urma incendiului, care a fost lichidat cu ajutorul stingatorului tip P3 si care a avut drept cauza probabila conductori electrici defecti sau neizolati corespunzator, a ars izolatia de la cablul electric pe o lungime de aproximativ 50 de cm.

Adaposturi de animale cuprinse de flacari

La ora 19.43, Garda de Interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Bacau a intervenit în comuna Ungureni pentru lichidarea unui incendiu produs la un adapost de animale apartinând Ion R. În urma incendiului, care a avut drept cauza probabila utilizarea focului deschis în spatii închise, au ars aproximativ 12 mp de acoperis. Aceeasi cauza a stat si la baza incendiului izbucnit la ora 21.01, în comuna Horgesti, la un adapost de animale apartinând lui Daniel C. Au ars aproximativ 12 mp de acoperis si circa 500 kg de plante furajere.

Locuinte famase fara acoperisuri

La ora 20.20, Garda de Iinterventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Onesti a intervenit în satul Racauti, comuna Buciumi, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la locuinta T. N., de 54 de ani. În urma incendiului, care a avut drept cauza probabila amplasarea necorespunzatoare a unui mijloc de încalzire fata de materialele combustibile, au ars aproximativ doi metri patrati de perete din paianta. Peste cinci minute, la ora 20.25, Garda de Interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Bacau a fost solicitata sa intervina în comuna Buhoci pentru lichidarea unui incendiu produs la o casa apartinând lui L. S., de 42 de ani. Incendiul s-a produs la conductorii electrici improvizati, arzâ aproximativ 80 mp de acoperis si bunuri dintr-o camera. Iar in noaptea de marti spre miercuri, Garda de Interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Bacau a intervenit în Satu Nou, din comuna Lipova, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la locuinta lui A. C., de 86 de ani. Incendiul a avut drept cauza probabila cosul de fum deteriorat si au ars aproximativ 40 mp de acoperis.

A ars si un depozit de fân

La ora 22.41, s-a intervenit în satul Bogdanesti, din comuna Traian, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de plante furajere apartinând lui P. M., de 60 de ani. In urma incendiului, care a avut drept cauza probabila folosirea focului deschis în spatii deschise, a ars circa o tona de furaje, iar alte trei tone de plante furajere s-au degradat. Incendiul a fost lichidat în cooperare cu Serviciul voluntar pentru situatii de urgenta al comunei Traian.

Adauga un comentariu

*