Echipa pentru România

trei212.jpgCandidatul Aliantei PSDAPC la presedintie, Mircea Geoana, a subliniat dpa o intâlnire cu presedintele PNL, si candidatul sprijinit in comun pentru functia de premier, Klaus Iohannis, ca aceasta echipa va aduce stabilitate politica României imediat dupa 6 decembrie. Presedintele PSD a accentuat faptul ca, impreuna cu Crin Antonescu si cu Klaus Iohannis, reprezinta o generatie de tineri politicieni care doresc sa demonstreze ca se poate face si un alt tip de politica. „Scopul meu ca presedinte este sa avem un guvern Klaus Iohannis instalat pâna de Craciun, pe baza unor principii sanatoase, care sa aiba in centrul activitatii relansarea economica, pastrarea locurilor de munca si investitii serioase si durabile in agricultura, in industrie si in dezvoltarea mediului economic si social”, a punctat Mircea Geoana. Candidatul Aliantei PSDAPC a evidentiat ca guvernul Iohannis, in premiera, va putea lucra cu un buget multianual, care va permite o mai mare predictibilitate si eficacitate a cheltuirii banului public. Mircea Geoana a amintit ca guvernul Iohannis va beneficia de legea responsabilitatii fiscale, care va elimina posibilitatea rectificarilor abuzive si mult prea frecvente si va asigura un mod corect si transparent de alocare a resurselor din taxe si impozite. Presedintele PSD a subliniat ca viitorul guvern va elimina impozitul forfetar si va pastra cota unica. Mircea Geoana a aratat ca a discutat cu Crin Antonescu si Klaus Iohannis si posibilitatea reducerii fiscalitatii, atunci când se va putea demonstra ca exista resursele necesare. Candidatul Aliantei PSDAPC a asigurat ca reluarea creditarii pentru sectorul privat si un parteneriat intre stat si mediul privat va reprezenta un punct obligatoriu pentru guvernul Iohannis. Mircea Geoana a aratat ca discutia cu Klaus Iohannis si cu Crin Antonescu s-a rezumat la reconfirmarea principiilor care vor sta la baza viitoarei majoritati si a viitorului guvern, nefiind abordate subiecte legate de viitoarele portofolii ministeriale. „Vom aduce stabilitate politica României imediat dupa sase decembrie si o vom face cu onestitate, cu un efort de a arata ca se poate face alt tip de politica in România. Suntem o echipă sudata”, a subliniat presedintele PSD.
Klaus Iohannis a accentuat faptul ca, desi este prima intâlnire intre cei trei dupa primul tur al alegerilor, a constatat numai doar faptul ca sunt compatibili, ci si faptul ca formeaza o echipa care poate rezolva problemele cu care se confrunta România. Chiar daca nu s-a vorbit deocamdata despre impartirea portofoliilor, Iohannis a admis ca actuala situatie este una in premiera, in care un sef al Executivului independent, va conduce un guvern „eminamente politic”.
Cei trei lideri politici au discutat si despre dificultatile sectorului privat din România. „Aici este vorba despre eliminarea impozitului forfetar, pastrarea cotei unice de impozitare si gasirea de resurse pentru o eventuala diminuare a fiscalitatii – atunci când vom putea demonstra ca avem resurse la indemâna”, a mentionat presedintele PSD.

Comentarii

  1. domnule antonescu aveam o mare incredere cand va faceati camopanie electorala.modul de a arata neregulile ce le face contra candidatul geoana ,basescu, blamarile pe care le faceati lor ,ne desguata modul in care vati vandut incredera semnand acest acord si sa impuneti ca nembri partidului sa l sustina pe geoana trebuie a sa lasati la constiinta oamenilor sa fiti neutru cred ca la mijloc este cumpararea cu bani grei ,dupa ce vor ajunge psdul la putere veti fi marginit si dumneavoastra nui frunos ce ati facut.

  2. stau si ma intreb daca era pregatita o caseta denigratoare si pentru domnul geoana in cazul in care iesea in primul tur cu antonescu!
    gandesc ca aceasta uniune a celor 2 partide nu va duce la nimic bun ci dimpotriva.. mutarea crizei in timp mai indelungat ca oricum dupa alegeri la 5-6 luni se vor isca discutii intre ei. asa ca mai bine votez basescu!

  3. vox populi a zis:

    VYKI(sac)…mars inapoi la clasa a-3-a..nu stii regule elementare de punctuatie

Adauga un comentariu

*