Azi in Timisoara, mâine in toata tara!

timisoara.jpgPrimarul municipiului Timisoara, Gheorghe Ciuhandu, presedintele PSD Mircea Geoana, candidatul Aliantei politice PSDAPC la Presedintie, primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis – agreat pentru functia de prim-ministru al României, si presedintele PNL Crin Antonescu au semnat, ieri, Parteneriatul pentru Timisoara.

„Astazi, 1 Decembrie 2009, la Timisoara, constatam ca la 20 de ani de la momentul in care aici a izbucnit Revolutia care ne-a adus libertatea, sperantele si aspiratiile celor mai multi dintre timisoreni au fost risipite intr-o tranzitie fara sfârsit. Astazi, la 20 de ani de la inceputul Revolutiei, România este o tara fara un guvern legitim, macinata de conflicte artificiale, o tara in prag de colaps economic. Incompetenta, reavointa si jocurile de interese ale celor care detin in acest moment puterea politica in România se reflecta si in plan local. Timisoara, considerata pe buna dreptate un model din punct de vedere administrativ, economic, social si cultural pentru orasele României, recunoscuta ca pol national de crestere in documentele oficiale ale statului român, este vitregita in favoarea unor comunitati conduse de personaje obediente puterii centrale, membre ale grupurilor de interese care graviteaza in jurul presedintelui Traian Basescu si al guvernului PD-L. La 20 de ani de la inceputul Revolutiei, timisorenii constata ca orasul lor este mereu pe ultimul loc in ceea ce priveste interesul puterii centrale, alocarea de resurse pentru proiecte majore si sustinerea proiectelor de interes municipal. De aceea, noi, semnatarii prezentului Parteneriat, impreuna cu formatiunile politice pe care le reprezentam, ne asumam obligatia de a implini aspiratiile timisorenilor, readucând Timisoara acolo unde ii este locul câstigat prin sacrificiu, prin munca, printr-o administratie corecta si eficienta, dedicata interesului public. Principiile si obiectivele care stau la baza Parteneriatului pentru Timisoara: Descentralizarea economica si financiara; Depolitizarea administratiei publice; Sustinerea tuturor proiectelor de importanta majora ale municipiului Timisoara. Pentru indeplinirea obiectivelor din Parteneriatului pentru Timisoara semnatarii hotarâsc urmatoarele: Sustinerea lui Mircea Geoana in turul II al alegerilor prezidentiale; Crearea unei majoritati stabile pentru sustinerea unui guvern condus de Klaus Iohannis”, se mentioneaza in documentul „Parteneriatul pentru Timisoara”.

România are nevoie de un presedinte al tuturor românilor

Primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, a afirmat, ca România are nevoie de un premier competent, „care sa nu invrajbeasca românii” si de un presedinte al tuturor cetatenilor tarii. „Avem nevoie de un prim-ministru competent, cunoscut atât in tara, cât si in strainatate, om disponibil dialogului, care sa nu invrajbeasca românii, un om care sa fie suficient de deschis incât sa caute sa se inscrie in spiritul Constitutiei, un presedinte al tuturor românilor, pentru ca, din pacate, presedintele pe care l-am avut acum, cinci ani, nu a corespuns acestor asteptari”, a afirmat Gheorghe Ciuhandu. „Ca presedinte al PNL am incheiat un acord cu PNŢCD, vechiul si istoricul nostru partener, acum ceva vreme. Salutam cu atât mai mult astazi, acest document care se incheie, de reconciliere intre PNŢCD si PSD, salutam spiritul lui si as dori sa remarc ca aceasta inseamna pluralism”, a spus Antonescu.
Presedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoana, candidatul Aliantei PSDAPC la Presedintie, a declarat ca cei patru oameni politici care semneaza Parteneriatul pentru Timisoara nu reprezinta o echipa conjuncturala. „Dupa 6 decembrie, punem punct scandalului politic. Dupa 6 decembrie, incepem sa construim impreuna. Aceasta echipa nu este o echipa conjuncturala. Suntem aici oameni care credem profund in valorile democratiei de tip occidental, suntem aici oameni cu sensibilitati ideologice diferite, dar suntem in primul rând oameni care cunosc interesul national al acestei tari. O sa il sprijin pe domnul Iohannis sa fie primul-ministru de care România are nevoie”, a afirmat Mircea Geoană, inainte de parafarea documentului.

Comentarii

  1. basescu e cel care a distrus tot ce a avut alaturi. conventia, aliata, petre roman, tariceanu, etc. acu o tradeaza si pe udrea

  2. JOS COMUNISMUL!!!!

  3. Se practica cenzura de pe acum, stergeti ce nu va convine…

Adauga un comentariu

*