Minoritatile nationale il sustin pe Mircea Geoana in turul II

minoritati.jpgPresedintele PSD, Mircea Geoana, a semnat sâmbata, la Palatul Parlamentului, un acord politic cu liderul reprezentantilor minoritatilor nationale din Parlamentul României, Varujan Pambuccian (foto), pentru sustinerea candidaturii sale in turul II al alegerilor prezidentiale.
„Astazi am incheiat cu liderul parlamentar al minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, un acord catre asigurarea stabilitatii si normalitatii in România. Am semnat un document pe care l-am convenit impreuna cu domnul Crin Antonescu, care se refera la acest acord pentru iesirea României din criza si care subliniaza principiile unei guvernari Iohannis si a unui nou mod de a face politica in România”, a spus Mircea Geoana.
El a aratat ca faptul ca minoritatile nationale se alatura acestui proiect politic reprezinta inca un pas pentru ceea ce a numit in campanie si ceea ce reprezinta proiectul sau politic – „O singura Românie”, in care cetatenii români indiferent de etnie pot si trebuie sa traiasca decent in respect si cu incredere in patria pe care o avem cu toti. „Acest moment de sprijin pentru candidatura mea si pentru un Guvern Iohannis reprezinta o confirmare suplimentara a faptului ca după 6 decembrie vom putea sa instalam, pâna dupa Craciun, un Guvern competent, stabil si sa incercam sa aducem in România bazele unei bune guvernari, ceea ce de multe ori a lipsit in ultimii 20 de ani”, a subliniat liderul PSD.
„Astazi suntem in fata unui moment care aduce normalitatea mai aproape de noi, lasa orice fel de deschidere si dezbatere periferica in aceasta campanie pe planul doi. Vreau sa multumesc fiecarui reprezentant al minoritatilor din Parlamentul României. Este un gest de normalitate, este un gest de respect, de democratie de tip european pe care il salut si pentru care ma angajez sa fiu garant pentru anii care urmeaza”, a mai spus Geoana.
La rândul sau, liderul grupului parlamentar al minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, i-a multumit liderului social-democrat pentru optiunea cu Klaus Iohannis si pentru modul in care aceasta optiune se concretizeaza. „Optiunea pentru care ii multumesc este Klaus Iohannis, un reprezentant al grupului nostru parlamentar are prin aceasta optiune sansa de a dovedi la nivel national ca minoritatile pot juca in momente foarte grele un rol foarte important si ca pot sa isi aduca cu toata buna credinta si cu toata dragostea fata de patria comuna aportul la iesirea din dificultati a acesteia”, a spus Varujan Pambuccian. El i-a multumit lui Geoana si pentru maniera in care a reusit sa coaguleze in jurul sau formatiuni politice cu optiuni diverse, care au mai putin partizanat, cum este grupul parlamentar al minoritatilor, pe care il reprezinta, si o parte din societatea civila. „Este un semn de constructie si eu personal am fost atras de oamenii care construiesc, la rândul meu, fiind mult mai interesat de constructie decât in dezbatere sau dezbinare”, a spus Pambuccian. „Cred ca acest gest de constructie va da roade, cred ca prezenta lui Klaus Iohannis intr-un moment dificil, in primul rând economic dar nu numai, in fruntea unui guvern pe care deja incep sa cred ca atributul competent nu va mai fi textul pe care de obicei politicienii il arunca la formarea fiecarui Guvern si chiar va fi asa. Incep sa privesc cu incredere catre sansele noastre reale de a suporta mai usor anii care urmeaza, pentru ca iesirea din criza va dura”, a mai spus liderul grupului parlamentar al minoritatilor nationale.

Comentarii

  1. MAJORITATEA NATIONALA IL SUSTINE PE BASESCU!

  2. basescu, un presedinte mizerabil.

  3. Anonymous esti un mare natang ,ca si prostanacul !!

  4. vox populi a zis:

    Anonymous…este o…Ea

Adauga un comentariu

*