Dupa patru luni de chiul
Adjunctul Moscalu se cere la Iasi

marin-moscalu-3.jpgMarin Moscalu, adjunctul Inspectoratului de Politie Judetean Bacau, vrea sa se intoarca la Iasi, orasul sau de bastina. Surse din cadrul Politiei sustin ca „era de mult timp transferat pe functia de adjunct la Iasi daca nu il prindea radarul cu 127 de km pe ora in localitate, iar apoi sa fuga de agentii care au incercat sa-l opreasca”. Ioan Scripniciuc, comandantul Politiei Iasi, recunoaste ca „un post de adjunct este liber si este posibil sa fie scos la consurs in cel mai scurt timp”. Moscalu refuza sa confirme, sau sa infirme zvonul plecarii sale.

Comisarul Marin Moscalu, adjunctul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Bacau, vrea sa se intoarca in Iasi, pe aceesi functie pe care a ocupat-o pâna in august anul trecut, adica adjunct al IPJ Iasi. Surse din cadrul Politiei Bacau afirma ca nu-i convine naveta dintre casa si serviciu, se simte obosit, iar stresul este peste masura de chinuitor. Toate acestea desi, Vasile Oprisan, comandantul Politiei Bacau afirma ca nu l-a vazut la serviciu decât vreo trei zile in patru luni. „La inceput a fost in concediu de odihna, pe urma in concediu medical. Practic, a venit la serviciu cam trei zile din august pâna acuma. E ca si cum nici n-a fost pe aici! Practic, pe acest om nici nu-l cunosc”, a afirmat comandantul Oprisan. Surse din cadrul Politiei Bacau sustin ca Moscalu vrea cu tot dinadinsul sa paraseasca Bacaul, fie prin iesirea la pensie, fie prin ocuparea functiei de adjunct la Iasi. Aceleasi surse mai afirma ca era cât pe ce sa se aranjeze transferul in judetul vecin, dar gafa facuta in urma cu ceva vreme, in care a fost surprins de radar cu 127 km pe ora in localitate, iar apoi a fugit de agentii rutieri, a fost ca o frâna in demersul sau de a se muta la Iasi. Desi nu exista niciun act oficial care sa anunte plecarea lui Moscalu de la conducerea Politiei Bacau, toti colegii sustin ca el este pe picior de plecare.

Fotoliul de adjunct din Iasi, liber si cald

Ion Scripniciuc, comandantul IPJ Iasi, recunoaste ca unul dinte posturile de adjunct este liber, insa sustine ca nu stie ce demersuri face Moscalu ca sa revina pe functia pe care a parasit-o in august. „Nu am primit nimic oficial ca el va reveni la functia de adjunct, dar recunosc faptul ca postul este, si in acest moment, liber. Avem doar un adjunct din doi. Functia nu este scoasa inca la concurs, dar asteptam ca acest lucru sa se intâmple din clipa in clipa. Este posibil ca Moscalu sa se prezinte la concurs, dar este posibil sa nu. Nu este decamdata nimic sigur”, a declarat comandantul Politiei Iasi. Contactat de ziaristi, Marin Moscalu a refuzat sa infirme sau sa confirme faptul ca vizeaza fie un transfer la Iasi, fie o pensionare. „Acum sunt la Iasi si voi decide de acuma ce voi face! Nu e treaba voastra”, a afirmat adjunctul Moscalu.

Si-a bagat piciorul in acceleratie

Marin Moscalu a fost implicat intr-un scandal de proportii dupa ce a fost surprins de radar cu viteza de 127 de km pe ora in localitatea Budai din Iasi. Cu toate ca agentii de circulatie i-au facut semn sa opreasca, adjunctul Politiei Bacau si-a vazut nestingherit de drum. A fost oprit dupa o urmarire ca-n filme peste 20 de kilometri distanta, la intrarea in localitatea Letcani. A fost sanctionat contraventional cu 540 de lei si i-au fost aplicate noua puncte penalizare. Moscalu a ramas fara permis de conducere pentru 90 de zile. (Olimpia FILIP)

Comentarii

  1. Cum vine asta ,in 4 (patru) luni a venit 3 (trei ) zile la serviciu ?? unde se mai pomeneste asa ceva ? si a luat bani frumosi pentru aceasta !! nu exista legi si regulamente in Politia Romana ? dar mai bine sa nu vorbim de cinste si corectitudine la asa politisti .Domnul Oprisan cred ca are ceva de spus ?? ca la tolerat pe acest chiulangiu ,platit din banii nostrii !! halal politie ,si ne miram ca borfasii fac ce vor cu ei !!

Adauga un comentariu

*