Sindicalistii de la Chimcomplex au ramas fara bani

Sindicatul “Chimistul”, de la SC Chimcomplex SA Borzesti, asteapta degeaba finalizarea anchetei in cazul fostului lider sindical, Sorin Telimbeci, care si-a insusit peste 729 milioane de lei vechi, intrucât acesta nu detine bunuri care sa poata fi executate silit, nici macar apartament propriu, nu are conturi in banca, ci doar datorii, si nici venituri pe care sa se puna poprire. “Toti banii care i-a luat de la noi i-a pierdut la niste jocuri piramidale – ne-a spus Florin Zaharia, actualul lider de sindicat. Si-a pierdut chiar si apartamentul, iar acum sta cu chirie. Recuperarea banilor va fi aproape imposibila”. Pâna de curând, când Sorin Telimbeci a fost inlocuit din functie, sindicalistii erau bazati ca dispun de aproape un miliard de lei, in contul bancar, bani care figurau pe extrasele de cont prezentate de fostul lider, insa acestea erau falsificate. Luna de luna, timp de opt ani de zile, Telimbeci a scos bani din banca, pe care i-a “investit” in jocurile piramidale de tip “Caritas”, insa in consiliul de conducere al sindicatului el prezenta extrase de cont falsificate. “Din banii adunati din cotizatii se plateau cheltuielile curente, iar diferenta figura in banca – ne-a povestit actualul lider, Florin Zaharia. Contul din banca crestea luna de luna, insa banii nu erau acolo, ci doar figurau pe extrasele falsificate. Acum, suntem nevoiti sa ne descurcam din putinii bani adunati din cotizatiile curente, aferente acestei luni”. Sorin Telimbeci a mai facut si imprumuturi proprii, pentru care platesc acum girantii.

Puteri crescute pentru viceliderul sindical

Politistii si procurorii au pornit ancheta pe baza informatiilor furnizate chiar de fostul lider sindical, care a intocmit un autodenunt scris, dar ei au ridicat si documente de la sindicat si de la banca, din care reiese ca singurul vinovat a fost Sorin Telimbeci. “Pe actele prin care s-au ridicat banii de la banca figura doar semnatura lui, iar ceilalti lideri, inclusiv viceliderul, nu au stiut nimic”, ne-a mai spus Florin Zaharia. Totusi, suspiciunile au planat si asupra altor membri ai consiliului sindical, carora li s-a cerut demisia. In urma alegerilor din sectoare, au fost inlocuiti mai multi lideri, iar componenta consiliului s-a schimbat, insa, cu exceptia lui Sorin Telimbeci, nu s-a probat vinovatia niciunei alte persoane. De curând, s-a luat masura ca viceliderului sindical sa-i fie conferite puteri mai mari, in asa fel incât liderul sa nu mai detina puterea absoluta in cadrul organizatiei sindicale, sens in care s-au facut modificari in Statut, care au fost inaintate Judecatoriei Onesti, zilele acestea. Cel mai bine organizat sindicat din acest punct de vedere este cel de la Rafo, unde liderul si viceliderul au puteri egale. Acuzat de frauda, fals si uz de fals, fostul lider sindical, Sorin Telimbeci, ne-a spus ca, prin autodenuntul pe care l-a prezentat, a furnizat toate informatiile necesare, si ca nu doreste sa faca mai multe declaratii de presa.

Gheorghe LEU

Comentarii

  1. Imi aduc aminte de <> din zilele cand s-a infintat sindicatul Chimistul.
    Cand a aparut in sala de sedinte din pavilion era imbracat in asa hal ca imi era mie rusine de cum arata.Avea niste salopete soioase si o pufoaica de care parca trasese cainii.Nu putea sa duca la capat nici o idee,scotea doar prostii pe gura si totusi cu ajutorul lui Savin a ajuns vicelider pe fabrica.
    De cheltuieli necurate pot sa pun mana in foc fara proleme ca si Savin nu este absolvit.
    Peste ani cand eu nu mi eram in fabrica si am sarbatorit majoratul fetitei mele la un restaurant din oras,in sala a aparut si < cu o zuza care nu era sotia lui.Bineinteles ca au stat toata noaptea si au ajuns sa danseze pe mese pana la urma.Stia baiatul ce sa faca cu banii sindicalistilor si uite ca nu numai atat.
    Sunt sigur ca peste putin timp ,acest <>,va arata mai rau ca atunci in ’89.

  2. S-a mai auzit ceva de acest caz din nov.2009? A patit ceva comisia de cenzori?Care era obligatia lor?Da!Unul din comisia de cenzori i-a luat locul luiTelimbeci.Nu exista scuze atat timp cat au primit indemnizatii pentru asa ceva trebuie sa plateasca!Vom vedea daca exista o plangere a sindicatului!(Cum boala sa te dai singur in gat?)Mi-e sila de tot ce se intampla la ora asta in sidicatul Chimistul dar sunt membru ca imi pasa!

Adauga un comentariu

*