Vânzările de autoturisme noi au scăzut cu 58%

Piaţa auto românească rămâne în continuare unul dintre cele mai afectate domenii de criza economică. Vânzările de autoturisme noi scad de la o lună la alta, românii nu mai au bani să-şi cumpere nici măcar maşini la mâna a doua, iar programul de înnoire a parcului auto se apropie de un eşec. Cu toate acestea, industria auto din România merge bine. Asta datorită exportului.
Modelele produse în uzina de la Mioveni sunt printre cele mai vândute maşini din Europa în acest an. Unul dintre sectoarele cu cel mai mare avans din economie în ultimii ani, piaţa auto din România, a cunoscut anul acesta o prăbuşire. În septembrie, vânzările de autoturisme noi din import au fost mai mici cu aproape 60% faţă de aceeaşi perioadă din 2008. Şi vânzările de maşini produse în ţară au scăzut cu aproape 70 de procente luna trecută. Până de curând o modalitate de care mulţi români profitau pentru a-şi schimba maşina veche cu una nouă, programul Rabla nu merge nici el.
În primele 3 săptămâni din octombrie, doar 53 de maşini au fost vândute prin acest program, faţă de peste 2.800 vândute luna trecută. Asta deşi autorităţile au oferit tot felul de stimulente, care merg chiar până la triplarea primei de casare. Singurele vânzări care mergeau bine până acum erau cele de maşini la mâna a doua, aduse din import.

Adauga un comentariu

*