Un bacauan a decedat intoxicat in judetul Neamt!
N-a vrut sa moara acasa

moarte-beci.jpgAu coborât sa vada daca vinul a stat din fiert si au murit intoxicati cu monoxid de carbon. O batrâna din comuna Margineni – Neamt, si un bacauan, rudă cu femeia, au murit in beci. O a treia persoana este in internata in spital, in stare grava.

Miercuri, 28 octombrie, în jurul orei 13.40, Postul de Politie Margineni, din judetul Neamt, a fost sesizat ca doua persoane au decedat, în urma intoxicatiei cu gaze emanate de la butoaiele cu vin. În urma primelor cercetari efectuate, politistii au stabilit ca Lica B., de 56 de ani, din comuna Sarata, judetul Bacău, care se afla în vizita la ginerele sau, Sorin P., din comuna Margineni, a coborât în beci pentru a face curatenie, iar din cauza gazelor emanate de la doua butoaie, cu vin aflat în fierbere, s-a intoxicat si a decedat. Văzând ca nu se mai întoarce, dupa aproximativ 10 minute, Anita P., de 88 de ani, bunica lui Sorin P., a coborât si ea în beci, unde de asemenea s-a intoxicat cu gaze si a decedat.Cei doi au fost gasiti decedati de Maria P., sotia lui Sorin P., care, împreuna cu acesta, a coborât în beci pentru a-i scoate. La rândul lor, si Maria P. si Sorin P. au suferit intoxicatii usoare cu gazele emanate. Cadavrele celor doua persoane decedate au fost transportate la Serviciul de Medicina Legala Neamt, în vederea efectuarii necropsiei si stabilirii cauzei decesului. Cercetarile sunt continuate de Postul de Politie Margineni – Neamt.

Filmul unei tragedii

Trecuse ceva timp de când cei doi coborâsera in beci. Vazând ca nu mai ies, nepotul batrânei si sotia lui au coborât sa-i scoată pe cei doi, însa au lesinat si ei. Ei au fost salvati de niste vecini, care au chemat apoi Ambulanta, însa starea acestora este destul de grava. Politistii nemteni au fost anuntati despre nenorocire pe la ora 14,30, când un satean a sunat la 112. Din datele preliminarii ale anchetei a reiesit filmul tragediei. Sorin P., orfan fiind, locuia de mai multi ani, împreună cu sotia, în casa bunicii sale, Anica P., de 88 de ani. Miercuri, la ei în vizita a venit un barbat, Lica B., de 55 de ani, din comuna Sarata, judetul Bacau, care le este ruda. Spre dupa amiazăa, Anica si oaspetele ei au coborât în beci pentru a verifica butoaiele cu vin. N-au apucat sa faca decât câtiva pasi, dupa care au lesinat din cauza concentratiei mari de monoxid de carbon, degajat de mustul în fierbere. Vazând ca nu mai revin, Sorin Palade si sotia lui au coborât de asemenea în beci, sa vada ce s-a întâmplat. Dupa mai putin de un minut, li s-a facut rau si au cazut inconttienti. Spre norocul lor, sotii P. au fost scosi la timp de un vecin. La locul tragediei a sosit un echipaj al Serviciului Judetean de Ambulanta Neamt, medicii preluându-i pe cei doi si transportându-i la spital. Starea barbatului era stabila, însa medicii evitau sa se pronunte în privinta sotiei lui Sorin P. Ancheta a fost preluata de criminalistii nemteni. (D.M.)

Adauga un comentariu

*