Proiect controversat privind alocatiile pentru copii

proiect1.jpgCopiii ar putea primi in viitor alocatii de stat in cuantumuri ce depind de veniturile parintilor. Un proiect legislativ aprobat zilele trecute de senatori prevede ca un copil dintr-o familie cu venituri mai mari de 6000 de lei pe luna va primi o alocatie de cinci la suta din salariul minim brut pe economie (la ora actuala 30 de lei, mai putin decât valoarea unica actuala a prestatiei – 42 de lei), iar un copil dintr-o familie care câstiga lunar mai putin de 1500 de lei va beneficia de o alocatie de 25 de procente din salariul minim (150 de lei). Sumele acordate in aceasta directie vor varia asadar intre 30 si 150 de lei pentru fiecare copil. Pentru ca proiectul sa devina lege, are nevoie si de aprobarea Camerei Deputatilor.
Daca unele voci acuza proiectul ca principiul egalitatii de sanse si al nediscriminarii, conducerea Agentiei Judetene de Prestatii Sociale Bacau saluta initiativa: „ideea nu e noua in Europa, fiind deja practicata in mai multe tari dezvoltate. Pus in contextul protectiei sociale, proiectul nu mi se pare discriminatoriu. E o idee buna”, a apreciat directorul Gheorghe Apostu.
Alin LEANCA

Comentarii

  1. roxana clm a zis:

    era si timpul sa se faca dreptate.un copil nu se creste cu nimic….dar cei care au numai venitul minim garantat,si unul singur lucreaza,si mai are si doi copii cum sa mai traiasca….de ce suma ar benefecia in asemenea caz….

Adauga un comentariu

*