Ajutoarele de incalzire la Onesti sunt tot nemajorate

Firma de termoficare din Onesti, Termon CT SA, nu primeste cereri pentru acordarea de ajutoare de incalzire celor cu venituri de pâna la 615 lei pe membru de familie, datorita faptului ca actul normativ modificat nu a intrat inca in vigoare. Pentru acest neajuns, primarul Emil Lemnaru considera ca vinovat este Guvernul Boc, cel care a redus sprijinul fata de populatia cu venituri mici. “Guvernul a facut aceasta prostie si a taiat din ajutoarele pentru caldura – ne-a spus primarul Emil Lemnaru. Din acest motiv, s-a dat totul peste cap. Asta este grija guvernului fata de populatia necajita. La propunerea PSD, actul normativ va fi modificat in mod corespunzator, in asa fel incât si cei cu venituri de pâna la 615 lei sa beneficieze de ajutoarele pentru incalzire”. Totusi, la Onesti nu se primesc, in acest moment, cereri de la cei cu venituri de pâna la 615 lei, in ciuda unor recomandari facute de unele institutii judetene si centrale. “Aceste cereri pot fi depuse abia dupa ce noul act normativ va fi publicat in Monitorul Oficial – ne-a spus primarul din Onesti. Noi speram ca acest lucru sa se intâmple in luna noiembrie”. O alta problema o reprezinta faptul ca, pe lânga cereri, onestenilor li se solicita sa prezinte la firma de termoficare si actele prin care sa-si dovedeasca veniturile, desi este vorba de declaratii date pe propria raspundere. “Poate ca formularele distribuite la noi sunt vechi, insa vom verifica aceste aspecte, pentru a stabili daca se pot folosi in continuare declaratiile pe proprie raspundere, sau daca este obligatoriu ca veniturile sa fie dovedite prin adeverinte, taloane de pensie si alte documente”, a mai precizat primarul Emil Lemnaru.

Gheorghe LEU

Comentarii

  1. florin pastaie a zis:

    Florin Tanase alias Gheorghe Leu un ziarist de toata isprava;ia cititi ce scrie el in data de Septembrie 28, 2009 la 12:26 pm
    „Nico, te invit in coltisorul meu caldut, sa stai si tu la caldurica in care stau eu, ocazie cu care poti sa-mi verifici si instalatia, sa vezi ca are sange in ea, “sa pipai si sa urli: ESTE !”. Tot cu ocazia asta, iti pot prezenta si instrumentele de lins sefimea, pe care le folosesc eu, dar pot sa iti dau si tie un ciolanas de ros, sau, mai degraba, de supt. Iar cand critici pe cineva ca nu-si foloseste numele real, ai grija ca, mai intai, sa-ti dai tu numele real. “Florin Tanase” e mai relevant decat “Nico”. Asa ca, Nico, asculta comanda la mine: mars la rahat !” CE PARERE AVETI?
    SURSA:
    http://danalungu.ro/?p=607

Adauga un comentariu

*