La volan, cu alcoolemii peste limita legala

alcoolemie_3.jpgUn nou week-end plin de conducatori auto depistati de politisti, dupa ce au consumat bauturi alcoolice. Se pare ca, in ciuda tuturor masurilor luate de politistii de la Rutiera, fenomenul nu poate fi eradicat in totalitate. Din nefericire, de foarte multe ori, unii dintre conducatorii auto care au consumat bauturi alcoolice, comit accidente soldate cu morti sau raniti grav.

Sâmbata, 24 octombrie, la ora 7:50, politistii din cadrul Biroului Rutier Moinesti, în timp ce acţionau pe strada Lucacesti, l-au prins în flagrant pe Costel C., de 30 de ani, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influenta bauturilor alcoolice. Rezultatul testarii cu aparatul etilotest a indicat o concentratie de 0,74 mg/l, alcool pur în aerul expirat. I s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei si i s-a întocmit dosar penal.

Doar 0,42 mg/l alcool pur in aerul expirat!

In aceeasi, la ora 17.51, pe DJ-119B, in localitatea Hemeius, Dorel A., de 35 ani, a fost depistat conducând un autoturism dupa ce consumase bauturi alcoolice. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,42 mg/l alcool pur in aerul expirat. La Spitalul Judetean de Urgenta Bacau i s-au recoltat probe de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei. S-a intocmit dosar penal sub aspectul savârsirii infractiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de catre o persoana cu o alcoolemie peste limita legala.

1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat si fara permis!

In lcomuna Palanca, a fost depistat Cristian L., de 21 ani, din judetul Harghita, în timp ce conducea o autoutilitara, sub influenta bauturilor alcoolice. La testarea cu aparatul etilotest, rezultatul testului a fost de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care conducatorul auto a fost condus la Spitalul Comanesti, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge. În urma verificarilor s-a mai stabilit ca Cristian L. nu poseda permis de conducere si este cercetat de IPJ Harghita pentru fapte similare. I s-a întocmit dosar penal.

Oprit pentru una, depistat cu alta!

Sâmbata, 24 octombrie, ora 22:52, politistii din cadrul SPR – CDNE Bacau, ce executau serviciul de supraveghere si control al traficului rutier pe DN2 – E85, în comuna Racaciuni, au oprit pentru control un autoturism, care circula din directia Adjud – Bacau, având defectiuni la sistemul de iluminare. In timpul controlului, politistii au constatat ca Petru T., de 41 ani, emana halena alcoolica!
In urma testarii cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Petru T. a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. I s-a întocmit dosar penal.

1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat!

Iulian D., de 41 ani, a fost depistat pe strada Vadu Bistritei, din municipiul Bacau, în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie in aerul expirat de 1,00 mg/l. Se efectueaza cercetari sub aspectul savârsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana ce are o imbibatie alcoolica in sânge peste limita legal.

0,41mg/l alcool pur în aer expirat

Florian S., de 33 ani, care conducea un autoturism pe DN11, în localitatea Oituz, se afla sub influenta bauturilor alcoolice.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,41mg/l alcool pur în aer expirat si a fost condus la Spitalul Onesti, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. I s-a întocmit dosar penal.

Prins baut de ziua lui!

În noaptea de 25 spre 26 octombrie, ora 0.30, politistii din cadrul Politiei orasului Comanesti l-au depistat în flagrant pe Catalin S., de 24 ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Combinatului, după o traiectorie neregulata. Acesta emana puternic halena alcoolica. Tânarul de 24 de ani a recunoscut ca a consumat bauturi alcoolice, motivând ca si-a sarbatorit ziua lui de nastere. Acesta a fost condus la Spitalul Comanesti, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Dan MINDIRIGIU

Adauga un comentariu

*