Reabilitari de drumuri judetene in parteneriat

Doua orase s-au asociat cu judetul pentru realizarea in comun a lucrarilor de modernizare la doua drumuri judetene. Este vorba despre Buhusi si Tg. Ocna care sunt traversate de drumuri judetene. La Buhusi, DJ 158 traverseaza cartierul Orbic si face legatura intre DN 15 si DN 2. Pe zona arondata judetului Neamt, lucrarile de modernizare s-au realizat in cursul anului trecut. ” Locuitorii din cartierul Orbic au depus la noi mai multe sesizari in care ni se aduce la cunostinta faptul ca din cauza traficului intens si a starii proaste a carosabilului, mai multe locuinte au structura de rezistenta afectata. In perioada când podul de la Serbanesti a fost inchis traficului greu, traficul spre Iasi sau Suceava s-a facut pe DJ 156″, spune Ionel Turcea, primarul orasului Buhusi. El sustine ca in fiecare an se executa lucrari de reparatii „conform necesitatilor” de 900 milioane de lei , „suma insuficienta pentru reabilitarea totala a acestui sector de drum”.
La Tg Ocna, probleme sunt la DJ 116, drum care leaga Orasul de statiunea Slanic Moldova. In 2008, printr-un program derulat de Consiliul Judetean Bacau s-a reusit sa se modernizeze un tronson de 10 kilometri ramânând neacoperita o lungime de aproximativ trei kilometri.
Pentru reabilitarea celor doua portiuni de drum judetean s-a ales varianta asocierii. Cele doua primarii se obliga sa realizeze documentatiile tehnico-economice si proiectele tehnice iar judetul sa realizeze lucrarile. F.C.

Adauga un comentariu

*