Bacauan amenintat cu moartea de un politist

bacauan.jpgCristian L. reclama ca un agent de la Politia Rutiera Neamt l-a amenintat ca il împusca. Agentul acuzat, Florin A., este cercetat in dosarul „mita de la portughez“. Bacauanul a depus plîngere penala împotriva politistului si a solicitat instantei anularea procesului verbal de contraventie.

Cristian L. se deplasa cu masina din directia Piatra Neamt catre Buhusi, fiind cu mama sa pe care o luase de la spital, fiind grav bolnava. De la spital si pâna la statia Petrom Cristian L. a oprit masina de doua ori, din cauza ca mama lui se simtea rau. El spune ca circula cu viteza de 40 km/ora, când un echipaj de politie, venind din spate, l-a semnalizat sa opreasca. Un agent de circulatie a venit la el si i-a spus ca este de la Politia Rutiera Neamt si l-a rugat sa-i dea actele la control. Bacauanul i-a cerut politistului sa se legitimeze si sa-i spuna motivul pentru care a fost oprit. „Da’ tu cine esti sa-ti spun cine sunt, nu vezi ca sunt politist? Iesi afara din masina si vino cu mine daca nu vrei sa te împusc!“, sustine Cristian L ca i s-ar fi adresat politistul. Potrivit conducatorului auto, au urmat scene de groaza. „S-a repezit la mine în timp ce ieseam din masina urlând sa deschid portbagajul. I-am aratat portbagajul, care era descuiat, dupa care i-am spus ca merg sa iau telefonul sa sun la 112, pentru ca nu-mi zicea motivul pentru care am fost oprit. Am plecat dupa telefon si în acel moment am fost dat cu capul de masina si tras de mâna ca nu am voie sa folosesc telefonul, nici sa sun la urgente, ca el face legea în strada si iarasi am fost amenintat ca voi fi legat, împuscat si dus la politie. Actele erau deja la agentul de circulatie Florin A., care vorbea în continuare foarte urât si jignitor. I-am explicat situatia, ca vin de la spital cu mama si sa-mi spună motivul opririi. Mi-a raspuns raspicat: «sa verific daca ai baut!» «Nu am baut nimic! De dimineata stau la spital cu mama! Am suflat în tester, valorile înregistrate aratând 0, dupa care a început sa caute motive de sanctionare spunându-mi la final ca am încalcat linia continua. Am raspuns clar ca în fata mea era un dâmb mai mare, m-am asigurat ca nu vine nicio masina din fata si nici din spate, pentru a efectua aceasta manevra. Eram singur pe sosea la acea ora, l-am evitat sa nu o zdruncin pe mama. Am fost amendat cu suma de 360 ron pentru ca am depasit linia continua… Am stat afara din masina timp de 30 de minute, timp în care agentul Florin A. întocmea procesul verbal în masina politiei… În acest timp cât am stat afara, situatia mamei s-a agravat fiindu-i din ce în ce mai rau, iar eu m-am ales cu o raceala asteptând sa-mi întocmească procesul verbal. Am sunat la 112 , am confirmat cele ce am scris mai sus, convorbirea a fost înregistrata, am luat legatura cu politia din Piatra Neamt, însa nu a intervenit nimeni, spunându-mi sa vin la politie în ziua urmatoare“, se arata în plângerea bacauanului, care face obicetul unui dosar penal, ce se afla în lucru la Parchetul Judetean Neamt. (D.M.)

Comentarii

  1. Se comporta execrabil militienii din Piatra. Am fost oprit de un echipaj care m-a atentionat ca am fost prins cu viteza de 79 de km la ora. Agentul era ametit, la propriu, si l-am intrebat daca a baut ceva. Nu mi-a raspuns, s-a dus la masina militiei cu actele mele, celalalt s-a apucat de scris, si cand a venit la masina mea sa-mi dea la semnat procesul verbal, l-am rugat sa scrie ca am constatat starea bahica a colegului. „Ba, aici nu ai drepturi, ai doar obligatii! Semneaza si du-te, ca iti pun lumanari la morti!” Am luat procesul verbal, l-am semnat de frica, si dus am fost. Am sunat imediat la 112, mi s-a comunicat un nr de tel de la sediul din Piatra, probabil. Acolo, cineva m-a anuntat ca a luat la cunostinta de patania mea, dar e total imposibil ca organul sa fie mahmur, pentru ca ei primesc instructiuni clare sa nu vina afumati la serviciu, sau sa consume in timpul serviciului. M-am lasat pagubas, la un moment dat, insa umilinta la care am fost supus de un oligofren purtator de uniforma ramane ca o pata, avand in vedere ca respectivul exemplar, ca si altii, incaseaza salarii din impozitele platite de noi, cei fara drepturi.

  2. MISU - curcudel a zis:

    da’ meliteanu ce-a zis?

  3. militienii lui Nica !!! niste nulitati ,se cred Dumnezeu daca au pistol si sunt in uniforma .Vai de Romania cand avem asa politisti ,tiganii cu 2 clase sau fara carte trec pe sosea cu Q7 in localitate cu 120 si pe mine ma-u oprit ca aveam 58 kn /h ,cand i-am spus militianului treaba asta el a raspuns „ai tu relatiile pe care le are el ??,”eu sofer de Logan eram un rahat in fata militianului,tiganul era un domn .Uitati-va ce vile si ce masini sunt in curtea militienilor de la circulatie si intrebatii ce salar au ,va raspund ca au primit mosteniri !! fiecare militian are cate-o matusa Tamara ??? niste jeguri mana-n mana cu borfasii si tiganii .

  4. habar nu aveti ce e cu voi, mare i gradina ta Doamne

Adauga un comentariu

*