PSD se implica in atragerea fondurilor europene

psd.jpgIeri, la sediul organizatiei judetene a PSD Bacau, Minodora Cliveti si Bogdan Seto, directorul Oficiului Judetean de Plati, Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP) au sustinut o conferinta de presa, tema principala fiind popularizarea “Masurii 112”, prin care UE ii finanteaza pe tinerii ce vor sa-si deschida propria afacere in domeniul agricol. Sesiunea de depunere a proiectelor incepe azi si dureaza pâna pe 30 noiembrie, suma pe care o poate primi un tânar fermier fiind de maxim 25.000 euro. Obisnuita cu astfel de eveminente, Minodora Cliveti a precizat din start ca aceasta conferinta de presa isi propune sa aduca lamuriri asupra unor aspecte legate legate de masura 112 si anumite declaratii facute in urma cu ceva vreme de presedintele partidului, Mircea Geoana. “Mircea Geoana a vorbit despre aceasta masura, insa a fost inteles putin gresit. Asa au aparut tot felul de informatii care nu au fost conforme cu realitatea si tocmai de aceea PSD a simtit nevoia sa explice exact cum stau lucrurile”.
La rândul lui, Bogdan Seto, directorul OJPDRP Bacau, a prezentat principalele aspecte de ordin tehnic si conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca tinerii care vor sa obtina o astfel de finantare. “Sunt 55 de milioane de euro disponibili in aceasta sesiune. Un tânar fermier care doreste sa se implice poate sa primesca intre 10 si 25 de mii de euro. Banii promisi de Mircea Geoana sunt o realitate incepând de mâine si pâna pe 30 de noiembrie. Pentru a intra in posesia banilor europeni, solicitantul trebuie sa aiba pâna in 40 de ani, sa depuna un proiect la OJPDRP Bacau, sa detina pentru prima data o exploatatie agricola, fie ca in calitate de proprietar, fie ca arendas, iar exploatatia sa fie inregistrata”, a precizat Seto.
O alta conditie obligatorie este ca tinerii sa aiba studii in domeniu (liceul agricol) sau sa se angajeze in scris ca pâna la finalizarea proiectului vor urma cursuri organizate de catre Oficiul Judetean de Consultanta Agricola. Suma necesare derularii acestui proiect va fi acoperita 80 la suta de UE si 20 la suta de Guvern.

Comentarii

  1. Mihaela Mihalea a zis:

    Ce face PSD-ul?, atrage fonduri pt tineri si afacerile lor ? inca o sursa de papat bani pt PSD da cand a-ti fost la putere ce a-ti facut , lasatine sa traim .

  2. pentru Mihaela Mihalea a zis:

    neinteresant articolul! interesant e insa comentul anterior, al unei agramate care scrie de doua ori „a-ti” (presupun prin absurd ca „lasatine” ar fi o greseala de tastare). interesant prin emotiile negative pe care mi le provoaca, deoarece ma indispune sa stiu ca o astfel de imbecila, care nu cunoaste limba romana are drepturi egale cu ale mele la vot. ce intelege ea din scena asta politica, din fondurile europene? poate e buna la facut sex, nu spun, dar de aici pana la a exprima opinii mai e cale lunga…..

  3. ambii de mai sus ,aveti niste opinii de cartier……,nu mai are voie omul sa faca ceva…fiindca gata…..se fura…….ce pesimisti sunteti,daca are sanse acest proiect??????d-na Cliveti e o persoana cu ,COLOANA VERTEBRALA….!!!!!!

Adauga un comentariu

*