Toti inspectorii scolari au fost eliberati din functie!

adrian-fuioaga-12-mai.jpgLuni seara, târziu, in cadrul prelungei sedinte a Consiului de Administratie al I.S.J. Bacau, inspectorul scolar general Adrian Fuioaga a anuntat ca, in urma Ordinului semnat de ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, privind noua organigrama a inspectoratelor scolare, toti inspectorii scolari vor fi eliberati din functie, urmând ca in cursul serii de marti, 1 septembrie, o parte dintre ei sa primeasca decizie de numire, interimara, pe post, pâna când Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii va decide organizarea unui concurs.

„Inspectorii care vor pleca se vor intoarce la catedra”

„Multi dintre inspectorii scolari erau cu delegatie, ne-a declarat inspectorul scolar general Adrian Fuioaga. Avem si posturi de inspector care nu erau acoperite. Noua organigrama ne obliga la o reorganizare. Nu-i deloc usor sa iau o decizie, dar trebuie s-o iau si chiar in cursul acestei zile, poate abia spre seara, cei mai multi dintre actualii inspectori vor primi decizia de prelungire a activitatii, pna la concurs, iar ceilalti, care vor pleca, se vor intoarce la scolile unde sunt titulari”.

„Avem un Ordin al ministrului si trebuie sa ne conformam”

Experimentata Agurita Dinu, sefa Serviciului relatii umane-retea scolara-plan-salarizare din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Bacau, ne-a informat ca nu este pentru prima data când s-a procedat astfel: „Si in anul 2005 a fost o organigrama noua, impusa tot prin Ordin al ministrului, au fost vacantate atunci toate posturile de inspectori scolari, ca si acum, si a fost organizat concurs. Acum avem, din nou, un Ordin al ministrului prin care a fost aprobata noua structura organizatorica a inspectoratelor scolare si trebuie sa ne conformam”. (St.O.)

Comentarii

  1. Spune asta celor din invatamant care cu 1 septembrie au fost disponibilizati.NU au primit nici macar 1 salariu compensatoriu.Numai in invatamant s-au facut disponibilizari, in rest nici un bugetar nu a fost disponibilizat.La toate unitatile de invatamant s-au dat afara 20% din cadrele didactice auxiliare si nedidactice.RUSINE!!!

Adauga un comentariu

*