Meciul greilor in Consiliul Local Bacau
Razboi total intre Stavarache si Sechelariu

cl213.jpgSedinta de ieri de Consiliu Local Bacau va intra cu siguranta in istoria neagra a urbei. Fostul si actualul primar, Dumitru Sechelariu si Romeo Stavarache, au oferit un spectacol jenant auditoriului. Nu a fost blat, a fost un meci pe viata si pe moarte, cu suporteri si arbitri mincinosi. Nu a durat 90 de minute, asa cum era de asteptat, au fost si prelungiri , lovituri sub centura si de departajare. Returul se anunta unul fierbinte mai ales ca, terenul ales de gazda, adica de Dumitru Sechelariu va fi in sala de judecata sau pe holurile DNA. Din pacate, din acest meci murdar a pierdut o intreaga comunitate. Cei doi combatanti si-au pus orgoliile si vanitatile personale inaintea intereselor comunitatii.

Repriza I
Ora 11.00. In Sala de videoconferinte a Consiliului Judetean isi fac aparitia cei doi competitori: Romeo Stavarache vine insotit de consilierii PNL, viceprimar si secretar, Dumitru Sechelariu este insotit doar de avocat. Primul se aseaza la tribuna, isi pune esarfa tricolora la gât, al doilea se aseaza undeva in sala, pe un fotoliu si isi inchide telefonul mobil. Roxana Mironescu, presedintele de sedinta anunta inceperea meciului.
Ora 11.01. Primarul in exercitiu anunta lista invitatilor si da citire dispozitiei de convocare a sedintei. Avocatul fostului primar comite fault in prima faza. Spune ca a depus in termen o cerere la Primaria Bacau prin care solicita ca el si clientul sau sa fie inclusi pe lista invitatilor. Roxana nu intelege sau nu vrea si este faultata din nou, de data aceasta de fostul primar pentru acelasi motiv. Consiliera se ridica si isi vede linistita de treaba. Lista de invitati ramâne nemodificata si i se da cuvântul “domnului primar”.
Ora 11.05. De la plen se anunta ca ordinea de zi propusa de primar sufera modificari in sensul ca trei proiecte de hotarâre sunt retrase de pe ordinea de zi iar alte doua initiative vor face obiectul votului consilierilor.
Ora 11.07. Costel Dunava solicita ca interpelarile sa se faca la inceputul sedintei, inainte de discutarea proiectelor de hotarâre. Pe lânga faptul ca solicitarea este perfect legala, la nivel de Consiliu Local Bacau functioneaza aceasta cutuma de mai bine de 14 ani. Consilierul este sustinut in demersul sau si de avocatul Gabriel Ionita care da citire articolului de lege care stipueaza expres acest lucru. Roxana Mironescu nu este de acord cu solicitarea facuta, spune ca interpelarile se vor face la finele sedintei, la capitolul “Diverse” si ii cere primarului sa dea citire primului proiect de hotarâre.
Ora 11.08-12.00. 30 de proiecte de hotarâre sunt votate de consilierii bacauani fara sa existe vreo obiectie. Cu totii asteptau cu sufletul la gura finalul si discutarea problemei pentru care Dumitru Sechelariu a venit la sedinta. In tot acest timp, Romeo Stavarache a impartit grimase in stânga si in dreapta si a discutat tete a tete cu fiecare consilier liberal in parte. Nu i-a uitat pe Dunava, “Si tu esti cu asta?”, pe Bârzu, “Ilie ai grija la vot” si pe Cojocaru, singurul consilier liberal care se abtinuse la vot atunci când s-a pus problema interpelarilor. In tot acest timp, Dumitru Sechelariu s-a intretinut pe holul Consiliului Judetean cu ziaristii si a fumat tigara dupa tigara.

Repriza a II a

12.01. Dupa o pauza de cinci minute se trece la proiectul de hotarâre mult asteptat. Un proiect care a facut obiectul analizei in cadrul sedintei ordinare din luna iulie dar care nu a intrunit sufragiul consilierilor. Este vorba despre aprobarea planului urbanistic de detaliu pentru obiectivul “Construire centru comercial” pe strada Narciselor nr.14 bis, adica in curtea SC Transport Public SA. Asa se explica prezenta fostului primar la sedinta de Consiliu Local. Dumitru Sechelariu a fost lasat sa vorbeasca si a facut-o in stilul characteristic. El a relatat consilierilor locali, cu lux si amanunte despre o intâlnire avuta cu mai multi lideri liberali. “Am fost eu, Relu Damian, Lefter, Berca, Giosanu si Stavarache, am discutat si am batut palma. Imediat primarul si-a retras cele doua actiuni din instanta, am primit autorizatie de demolare pentru cladirile care erau la transport public, am cumparat 10 autobuze EURO 4, am primit doua certificate de urbanism pentru construirea centrului. Domnul primar a corespondat cu cei de la Kaufland care au primit asigurari de la primar ca nu sunt probleme. Am depus la toate partidele aceste documente. Eu si familia mea ne-am declarat invinsi, am cinci copii si tot ce fac, fac pentru ei dar mai mare mincinos ca Stavarache nu am vazut”, a spus Sechelariu. El a recunoscut ca intelegerea a fost simpla: este lasat in pace cu Transportul Public si renunta la echipa de fotbal, numai ca…” Domnul Stavarache nu stie ca preluarea echipei se face in trei ani, asa e regulamentul. A vrut sa-i dau si stadionul si spatiile de la piata. Pâna in 2013 nu poate intra in posesia lor ca asa e contractul”. A urmat apoi, atacul “penei de vultur”. “L-a bagat la inaintare pe viceprimar. Acesta a avut delegare de competenta pentru trei zile, el a semnat actele. Nu am nimic cu el. Cele doua procese au fost repuse pe rol dar de data asta nu mai cedez. Am facut doua plângeri penale, ma duc si la DNA. Consilierii sa fie atenti ce voteaza pentru ca aici e atac la proprietate, pot intra la grup organizat”, a mai spus Sechelariu.
12.45. Stavarache a evitat sa raspunda la intrebari si a “pasat” responsabilitatea pe umerii secretarului Popovici. Acesta a recunoscut ca proiectul de hotarâre are toate avizele legale inclusiv de la serviciile de specialitate. Stavarache a vorbit totusi intr-un final si a acuzat opozitia din Consiliul Local ca se face partasa la solicitarea fostului primar dupa care si-a adus aminte ca este sef de campanie electorala. “Intâlnirea care a avut loc a fost pentru a salva si prelua echipa de fotbal”, a spus primarul Stavarache. In rest, cuvinte, cuvinte, bune in campania electorala.
12.52. Nicolae Zaharia, consilier local PSD nu a fost de accord cu modul de abordare al primarului. Satul sa astepte raspunsul edilului, Zaharia a punctat la obiect. “Pe noi, cei din PSD nu ne intereseaza cine a f’acut solicitarea. Suntem pentru orice investitie la Bacau care sa genereze locuri de munca si bani la buget. Noi am votat pentru aceasta investitie, chestiile tehnice nu ne-au interesat deoarece sperviciile de specilitate din aparatul propriu, secretarul Consiliului Local si-au dat avizul favorabil si am considerat ca nu sunt probleme”, a spus Zaharia. Ioan Chiriac, consilier PDL a mers mai departe pe logica lui Zaharia si a declarat ca “aici, acum suntem pusi sa votam o investitie, nu o persoana, nu un partid. Este un vot pentru un plan de urbanism de detaliu si pâna in prezent toate PUZ-urile si PUD-urile au fost votate. Noi trebuie sa fim de acord cu acest plan iar daca sunt probleme juridice, daca sunt actiuni pe rol este treaba instantei sa faca lumina”, a spus Chiriac.
12.58. Cu doua minute inainte de fluierul final, Sechelariu a mai facut o incercare de a obtine votul Consiliului Local. El le-a spus consilierilor ca in urma corespondentei dintre primarul Stavarache si cei de la Kaufland s-a semnat un precontract iar Transport Public a primit un avans de 2 milioane de euro urmând ca la semnarea contractului sa mai incaseze alte patru milioane de euro. “Din aceasta afacere la bugetul local vor ajunge vreo 47 de miliarde de lei”, a spus Sechelariu. Consilierii plicitsiti de atâta vorba au trecut la vot. Unii au parasit sala, altii au votat. Rezultatul final a fost de 10 voturi pentru, doua abtineri si doua buletine de vot au fost anulate. Meciul retur se va juca, cu siguranta in instanta. Pâna atunci, Sechelariu va trebui sa returneze avansul celor de la Kaufland. Florin CRETU

Comentarii

  1. chivorchian a zis:

    atat de multi bani tranzactionati pentru echipa de fotbal??
    dar de ce sa bagam atati bani in echipa daca orasul are nevoie de acesti bani.
    de ce sa nu vanda primaria pamantul la kaufland??
    sa ramana seche cu fotbalul ca e iubitor de sport si il are si pe damian tenismenul si stie sa duca echipa in sampions lig-cum ii placea sa spuna pe vremuri!!!!
    de ce sa aiba spatiile din piete??
    chiar nu se poatre ataca aceste contracte??
    Chiar face ce vrea el in orasul asta????

  2. Nu-m i vine sa cred ce tupeu poate sa aiba analfabetul de sechelariu;a furat tot ce era mai bun in orasul asta si nici acum nu se linisteste.Daca mai iesea un mandat schimba numele orasului cu al lui.

  3. tot banii sunt la mijloc. mi-e greata!

  4. ce tot ii da ala cu „am x copii de intretinut?” ce ne doare pe noi? l-am rugat cumva noi sa-i faca? e problema lui personala. sa ne mai lase in pace.

Adauga un comentariu

*