Liga Profesionista si jandarmii, impotriva huliganilor

Liga Profesionista de Fotbal a luat o masura fara precedent in istorie, interzicând cluburilor sa finanteze galeriile. Se stie ca multe echipe au avut de suferit din cauza asa-zisilor lor supoteri, din cauza actelor de huliganism a acestora. Pe de alta parte, chiar cluburile afectate au fost mai totdeauna cele care au dat bani galeriilor respective si le-au platit amenzile si distrugerile provocate. Practic, pagubitii isi finantau pierderile, având ca scuza „atmosfera” din tribune sau, si mai grav, le gaseau derbedeilor circumstante atenuante („ii intelegem ca sunt suparati”).
Iata comunicatul LPF: „Pe parcursul editiei 2009/2010 a campionatului Liga I, organizat de LPF, in scopul aplicarii unor masuri de natura sa stopeze participarea galeriilor echipei oaspete la toate partidele de fotbal desfasurate in deplasare, in scopul prevenirii incidentelor violente si a pastrarii unui climat de fair-play in stadion si in afara stadionului, se interzice acordarea de tichete sau alte facilitati, pe baza de reciprocitate, intre clubul gazda (organizator) si clubul oaspete (vizitator) sau de catre clubul oaspete (vizitator), precum si acordarea oricarui sprijin material, financiar, logistic sau de orice natura de catre echipa gazda (organizatoare) sau oaspete (vizitatoare), direct sau indirect, galeriilor organizate in grupuri de suporteri ale clubului oaspete (vizitator).
Responsabile de aplicarea acestei hotarâri vor fi atât cluburile gazda (organizator), cât si cluburile vizitatoare (oaspeti), in conformitate cu Regulamentele FRF/LPF ce se refera la respectarea Statutelor, Regulamentelor si hotarârile luate de FRF si LPF (Statutul LPF art.19).
in acest sens, Comitetul executiv al LPF propune modificarea in consecinta a Regulamentului privind Organizarea Activitatii Fotbalistice (ROAF) cât si a Regulamentului Disciplinar (RD), in sensul introducerii unor dispozitii de natura regulamentara similare ce obliga cluburile gazda si vizitator sa actioneze in consecinta, precum si introducerea unor norme disciplinare ce permit sanctionarea cluburilor care incalca aceste obligatii, se arata intr-un comunicat oficial al LPF.”
In aceasta idee, Jandarmeria este hotarâta sa nu permita desfasurarea primului meci din noua editie a L1, International Curtea-de-Arges – Otelul Galati, din cauza neregulilor pe care stadioanele celor doua formatii le au in privinta securitatii. Seful statului major al Jandarmeriei, Olimpiodor Antonescu, le-a cerut celor doua cluburi sa rezolve problema pâna azi, la ora 18.30, ora inceperii partidei.

Adauga un comentariu

*