Baza Sportiva “Lucretiu Avram” ramâne in proprietatea municipalitatii

deschid11.jpgNici a doua oara, Romeo Stavarache nu a reusit sa-si treaca prin Consiliul Local un proiect de hotarâre conform caruia, Baza Sportiva “Lucretiu Avram”, amplasata in spatele Stadionului Municipal, sa fie inchiriata pentru o perioada de 25 de ani. Opozitia din Consiliul Local- PSD si PDL- a atacat din toate directiile si a reusit sa se impuna la vot. Din cei 18 consilieri prezenti, 10, toti membri PNL, au votat pentru inchirierea bazei iar opt consilieri de la PSD si PDL au votat impotriva. Pentru a trece, proiectul de hotarâre avea nevoie de votul a doua treimi din numarul total al consilierilor locali prezenti la sedinta, adica de 12. Prin decizia de ieri, Baza Sportiva “Lucretiu Avram” ramâne in proprietatea si administrarea municipalitatii.

Dresul busuiocului de ochii lumii

Gabriel Axinte chiar daca este medic veterinar nu este strain de miscarea sportiva din Bacau. El a catalogat intetia primarului Stavarache de a inchiria baza sportiva drept un “act criminal”. Dupa ce a trecut in revista istoricul negru al bazelor sportive disparute in ultimii 20 de ani, Axinte a atacat dur Executivul. El l-a intrebat pe primar ce se va alege din sportul bacauan in conditiile in care bazele sportive care mai exista sunt instrainate. “Unde isi va mai desfasura activitatea centrul de copii si tineret a FCM? Unde va mai sustine meciurile de fotbal FC Pambac Bacau? Ce facem cu cele 17 grupe de copii si juniori de la Liceul de Fotbal. Ne laudam ca dorim relansarea fotbalului bacauan. Am alocat un milion de euro pentru FCM, pentru promovare, pentru o cupa europeana. Pe ce terenuri se vor mai antrena cei de la FCM?”, a intrebat Axinte. Nicolae Zaharia, de la PSD a sustinut si el, in numele grupului PSD din Consiliul Local, cele afirmate de Alexe. El i-a cerut primarului sa-l sanctionize pe consilierul liberal Ilie Bârzu pentru ca a fost “partas“ la distrugerea bazelor sportive din Bacau, Bârzu fiind cel mai longeviv (din 1992) consilier local. “Problema nu este numai de principiu, daca suntem sau nu de acord sa inchiriem baza sportiva. Daca luam la analiza caietul de sarcini anexat proiectului de hotarâre vom descoperi lacune serioase. Se vorbeste de doua terenuri mari si doua mici si in realitate avem trei terenuri mari. Se vorbeste de o investitie in primii cinci ani de 500.000 euro, adica 100.000 euro pe an, in conditiile in care un teren sintetic costa 100.000 euro”, a afirmat consilierul Zaharia. Puterea din Consiliul Local, adica PNL, a incercat sa dreaga busuiocul prin Ilie Bârzu, pe un “teren” pregatit de primar. Romeo Stavarache a dat vina pe mass media care “nu a inteles ca e inchiriere si nu concesionare”. Bârzu, ca presedinte de comisie a propus un amendament conform caruia unul dintre terenurile care vor fi amenajate sa sa fie folosit in exlusivitate de Liceul Sportiv. Propunerea respectiva a fost agreata dar insuficienta la votul final.

Pret de 0,1 lei mp pe luna

Reamintim ca, prin proiectul de hotarâre se propune inchirierea unei suprafete de teren de 17.000 mp, cu un pret de pornire la licitatie de 0,1 lei/mp/luna. Pe suprafata de teren aferenta Bazei Sportive “Lucretiu Avram” exista o serie de bunuri-constructii. Vorbim despre cladire administrativea cu vestiare, sala de dusuri, grupuri sanitare, magazine de materiale si centrala termica, stâlpi de iluminat, etc. Pe suprafata de 17.000 mp sunt amenajate trei terenuri: teren mini-pich, teren bitum si teren de joc gazonat. Florin CRETU

Comentarii

  1. brebenciuc a zis:

    daca aia mai este baza sportiva…,psd-ul are interese economice acolo,e un teren valoros,domnul cu Vasionul e probabil interesat sa ridice acolo un cartier de vile,nu vedeti in ce hal a ajuns toata regiunea aia,zici ca esti in Afganistan…politicieni de doi bani !

  2. se vede lupta politicienilor pentru terenurile care au mai ramas in oras.

Adauga un comentariu

*