AFLAREA ÎN TREABĂ, CA METODĂ DE LUCRU LA ROMÂNI

Au fost vremuri când actualul premier ameninţa cu patos pensionarii beneficiari de salarii bugetare. Vâlva provocată, n-a avut decât menirea să irite unii demnitari, ca mai apoi să nu mai auzim nimic de acest subiect ce părea ameninţător pentru persoanele vizate. Un exemplu elocvent sunt parcările cu plată, unde găseşti în ordine ierarhică de la plutonier până la colonel în rezervă. Aceşti domni au un venit considerabil şi s-ar putea odihini „la vatră”, fără grija zilei de mâine. Câtă demnitate are un ofiţer care altădată deţinea comanda unui batalion, care a beneficiat de o educaţie cazonă, să rupă azi bilete în parcare incinsă de soarele după-amiezii, scrutând zarea, de sub pălăria de paie?
Această categorie de populaţie este intens blamată de restul cetăţenilor care nu văd cu ochi buni încadrarea aparent „abuzivă” a pensionarilor de armată. Auzim destul de des întrebarea îndreptăţită „De ce nu se renunţă la serviciile acestora, făcând loc tinerilor care sunt în căutarea unui loc de muncă?”. Să fi cerut oare Administraţia, ca „tăietorul de bilete”, să fie absolvent de Academie Militară? Sunt tineri care n-au avut posibilitatea să- şi termine studiile şi posturi ca acestea le-ar fi fost prielnice. Dar tot ce putem face, este să asistăm tăcuţi la mişcări ilogice şi să ne mirăm din ce în ce mai puţin, ţinând cont că vieţuim în ţara unde „să trăiţi bine” are conotaţie de anecdotă. Dar nu doar „oamenii parcărilor” reprezintă o curiozitate în ceea ce privesc angajaţii Primăriei. Asociaţiile de proprietari, cu tot alaiul lor: preşedinte, vicepreşedinte, revizor, cenzor, administrator, constituie aceeaşi „elită” a pensionarilor care s-ar putea odihni la domiciliu permiţând astfel tinerilor neprivilegiaţi, dar totuşi pregătiţi, să acceadă la un loc de muncă. Şi la ce bun să plătim aceşti „dublu retribuiţi” dacă aflăm din mass-media despre delapidări, ilegalităţi si de multe ori atitudinea de stăpân de moşie, atâta timp cât asociaţiile de proprietari sunt bunul nostru, al tuturor?
Aşadar domnule Boc, revizuiţi legea şi puneţi-o în aplicare, dând şansa ofiţerilor pensionari să se odihnească. Iar dacă rămânerea la vatră nu-i o soluţie, cel care se crede abil şi apt, să-şi aleagă sectorul privat, aşa cum stabiliseţi iniţial. (Amalia Andone)

Comentarii

  1. Iar ai marcat bine,soro! Cand intri intro institutie de stat,ai impresia ca ca te afli intro tara aflata in razboi,tinerii fiind toti plecati pe front,iar batraneii,mai-mai sa-i compatimesti,stau la ghisee,cu o carisma care te duce cu gandul la nustiu ce boala,cand colo,ei sunt super sictiriti de timpul tau si asa scurt !
    inca o bulina rosie! Daca ma gandesc bine,chiar purpurie!

  2. Duca-se cu Dumnezeu toti mosnegii care iau salariul unor tineri. Niste nerusinati. Bine zis”dublu retribuiti”.

  3. Pensionarul a zis:

    Idiot articol. Vai saracii tineri, cum mai vor ei sa munceasca si nu au unde!!!Si poate ar trebui ca ziarista lu`peste sa se documenteze cum e cu pensionarii de armata care au iesit din sistem la 40 de ani din ratiuni politice ale altora si care acum, in viziunea atator frustrati si incapabili, ar trebui sa stea acasa.
    Si, Prunelo, de ce nu te duci tu sa tai bilete in parcare?Sau o astfel de munca este sub demnitatea ta?Iti este mai bine ca vanzatoare in stand la Bistrita?
    Oare salariul de mizerie pe care vi-l da un patron reprezinta valoarea muncii pe care o faceti?Toti trageti cu munca la privat dar nimeni nu va obliga sa stati pe un salariu mic, decat daca esti un incapabil.
    Deci ziaristo, scrie orice numai scrie!

Adauga un comentariu

*