Scandal sexual în handbalul feminin

Fostul antrenor al naţionalei masculine de handbal este acuzat de hărţuire sexuală de Andreea Molnar Adespii, o junioară de 19 ani.

După scandalul prostituatelor de la meciul România – Muntenegru, din 2008, handbalul autohton cunoaşte un nou episod ruşinos, cu tentă sexuală. Cotidianul „ProSport” a publicat ieri mărturia unei handbaliste de la Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă (CNOE), din Râmnicu- Vâlcea, sportivă care susţine că Lucian Râşniţă, coordonatorul centrului şi fost antrenor al naţionalei masculine, i-a făcut avansuri. „În data de 17 ianuarie 2009, la turneul din Bacău, am fost chemată de domnul profesor Lucian Râşniţă la dumnealui în cameră. Acesta a început să pună mâna pe mine, m-a luat în braţe şi mi-a zis să mă întind lângă dumnealui. A început să mă pipăie şi am plecat repede din cameră, plângând”, a scris Andreea Molnar Adespii (19 ani), într-o declaraţie care a ajuns pe masa lui Mircia Gutău, preşedinte al CNOE şi, totodată, primar în Râmnicu-Vâlcea.

Andreea, excesiv de timidă

Cazul Râşniţă va fi pus în discuţie în şedinţa de vineri a Consiliului de Administraţie de la FR Handbal. „Am avut, e adevărat, o discuţie separată cu Andreea, dar a fost ca de la antrenor la jucătoare. I-am zis: «Tu n-ai jucat bine până acum. Trezeşte-te! Doar eşti căpitan de echipă». Apoi, i-am pus mâna pe umăr. Asta nu este hărţuire”, ne-a declarat Râşniţă, care are şi sprijinul soţiei. „Mă înţelege, fiindcă lucrează şi ea tot în sport”, a adăugat el. Râşniţă acuză că a fost „lucrat” de antrenorii Costel Oprea şi Ion Belu. „Au o viaţă extrasportivă necorespunzătoare. Sunt nemul ţumit de ei şi am scris un raport care- i descalifică”. Cristian Gaţu, preşedintele FR Handbal, a demarat o anchetă şi a promis că o va pune faţă în faţă pe Andreea cu Lucian Râşniţă. Sportiva a început handbalul la Sfântu Gheorghe, sub comanda antrenorului Alexandru Ceangău. „Andreea e o fată de o serio zitate exemplară. Nu caută scandaluri şi este foarte timidă”, ne-a spus Ceangău. Elena Frâncu, şefa Direcţiei pentru Sport din Constanţa şi fostă jucătoare de handbal, îl cunoaşte pe Râşniţă din tinereţe. „Mi-a fost antrenor la Constanţa. El – cavaler, eu – domnişoară. N-a avut niciodată aplecare spre sexul frumos. Dar poate că acum a făcut scleroză în plăci!”, ne-a declarat, ieri, Frâncu.

Adauga un comentariu

*