Monica Iacob Ridzi şi-a luat doctoratul pe o lege abrogată

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului şi-a susţinut teza de doctorat în octombrie 2007, la patru luni după ce legea pe care îşi baza argumentaţia fusese abrogată.
Fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, este licenţiată în ştiinţe economice, licenţiată în ştiinţe juridice şi doctor în ştiinţe inginereşti, ultimul titlu fiind obţinut în 2007, conform CV-ului aflat pe pagina sa de la Camera Deputaţilor.
Titlul tezei prin care Monica Iacob Ridzi a devenit doctor-inginer este „Evaluarea impactului economic al implementării reglementărilor legislative privind sănătate şi securitatea în muncă în perspectiva aderării la Uniunea Europeană”.
Fostul europarlamentar şi-a bazat cea mai mare parte a argumentaţiei pe Legea 90/1999, referitoare al securitatea muncii, însă aceasta a fost abrogată cu patru luni înainte ca Monica Iacob Ridzi să-şi susţină teza doctorat la Universitatea din Petroşani. Paradoxul face ca noul act normativ să fie acela armonizat la legislaţia UE din domeniu, precedenta lege având norme de aplicare româneşti.
Specialiştii au declarat, pentru valeajiuluipress.com, că diferenţele dintre cele două legi sunt mari, existând suspiciuni că Monica Iacob Ridzi ar fi scheletul unei lucrări mai vechi. „Acum, noua lege respectă cuvânt cu cuvânt legislaţia europeană, chiar şi normele de aplicare, care au născut noi hotărâri de guvern, care nu mai seamănă cu ce a fost”, a declarat pentru sursa citată şeful Inspectoratului de Muncă Petroşani, Ileana Bodea.
Monica Iacob Ridzi a fost unul dintre politicienii care s-au deplasat în Valea Jiului în 2008, la teribilul accident de la mina Petrila, în urma căruia au decedat 13 mineri şi alţi 12 au fost grav răniţi.

Comentarii

  1. Ce spui tu straine ? ?? !!!! LEGE nr.90 din 25 mai 1999
    pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.35/1998 privind transferul sumei de 90 miliarde lei din bugetul de stat în bugetul asigurărilor sociale de stat
    Textul actului publicat în M.Of. nr. 247/1 iun. 1999

    Parlamentul României adoptă prezenta lege.

    ARTICOL UNIC
    Se aprobă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.35 din 12 noiembrie 1998 privind transferul sumei de 90 miliarde lei din bugetul de stat în bugetul asigurarilor sociale de stat, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.432 din 16 noiembrie 1998.

    Aceasta lege a fost adoptată de Camera Deputaţilor în şedinţa din 26 aprilie 1999, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituţia României.

    p. PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR

    ANDREI IOAN CHILIMAN

    Aceasta lege a fost adoptată de Senat în şedinţa din 13 aprilie 1999, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituţia României.

    p. PREŞEDINTELE SENATULUI

    DORU IOAN TARACILĂ

Adauga un comentariu

*