BMW iese din Formula 1

„Grupul BMW nu îşi va continua campania în Formula 1, după finalul sezonului 2009”, se precizează într-un comunicat postat pe site-ul oficial al echipei, care adaugă că „decizia de restructurare a activităţilor diviziei pentru sporturi cu motor a BMW a fost luată, ieri, de Consiliului managerial”.
„A fost o decizie grea, însă este un pas corect în perspectiva realinierii strategice a companiei noastre”, a spus preşedintele grupului BMW AG, Norbert Reithofer.
Speculaţiile pe marginea retragerii constructorului german din Marele Circ, după terminarea actualului sezon, au asaltat presa internaţională, care a aşteaptat doar anunţul oficial. Potrivit ”Autocar”, BMW a convocat în pripă o conferinţă de presă, pentru astăzi, la sediul central din Munchen.
În faţa ziariştilor s-au aflat Dr. Norbert Reithofer, preşedintele board-ului BMW, Dr. Klaus Draeger, directorul departamentului de dezvoltare, şi Mario Theissen, directorul BMW Motorsport. Prezenţa celor trei manageri de top BMW a indicat de la bun început faptul că în cadrul conferinţei se va face un anunţ deosebit de important.
BMW a preluat locul echipei Sauber în sezonul 2006 şi a avut rezultate foarte bune într-o perioadă scurtă de timp. În 2007, echipa a încheiat sezonul pe locul doi, acumulând 101 de puncte.

Adauga un comentariu

*