Proiecte anticriza pentru patronii bacauani

proiecte-anticriza.jpgAcestia pot plati o parte din salarii din fonduri europene sau pot obtine finantari europene fara contributie proprie in domeniul protectiei muncii

In plina criza economica, firmele din Bacau isi pot plati o parte din salariati din fonduri europene sau pot obtine finantari din asemenea fonduri, fara contributie proprie, pentru asigurarea sanatatii si securitatii muncii. Vestea buna vine de la Organismul Intermediar Regional pentru Programul Operational Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane (OIR POSDRU) Nord Est, unitate din cadrul Ministerului Muncii.
Primul tip de proiect anuntat de OIR POSDRU ofera acces la fonduri europene pentru plata salariilor noilor angajati pe o perioada de pâna la doi ani de zile. Ajutorul pentru ocuparea fortei de munca se acorda intr-un procent ce poate ajunge la 75 la suta din costurile salariale in primele 12 luni. „Acest tip de sprijin pentru angajatori si someri a existat si in trecut. Noutatea care face oferta foarte atractiva este aceea ca nivelul salariului nu mai e limitat – putem deconta salarii de 2000 sau 3000 de lei sau chiar mai mult – si ca acum pot beneficia de ajutor si cei care desfasoara activitati independente – asociatiile familiale de exemplu”, a explicat directorul OIR POSDRU Nord Est, Daniel Chirila. Marimea ajutorului acordat variaza intre 10.000 si doua milioane de euro.
Al doilea tip de proiect este ajutorul „de minimis”, unde contributia proprie a solicitantului este zero, cererile de finantare putând fi cuprinse intre 10.000 si 200.000 de euro. „Ajutorul de minimis prezinta trei avantaje majore: sumele sunt nerambursabile, ele pot acoperi pâna la suta la suta costurile eligibile si vizeaza intarirea capacitatii unitatilor de a respecta normele de protectia muncii – un aspect sensibil in relatia lor cu Inspectia Muncii”, a mai spus Daniel Chirila.
Oricine doreste mai multe informatii poate contacta filiala bacauana a OIR POSDRU Nord Est, sediul organismului (din municipiul Piatra Neamt) sau poate accesa pe internet site-ul www.fsenordest.ro.
Alin LEANCA

Adauga un comentariu

*