Un copil de trei ani a murit după o anestezie pentru RMN

copil.jpgUn copil de trei ani a murit, luni, la Centrul Medical Unirea (CMU), după ce medicii i-au făcut o anestezie pentru o investigaţie RMN, Colegiul Medicilor Bucureşti autosesizându-se în acest caz.Preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti, pro dr. Ioan Lascăr, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că, în urma informărilor primite din presă cu privire la acest caz, instituţia s-a autosesizat şi va declanşa o anchetă.
Lascăr a precizat că, în cazul copiilor mici care fac această investigaţie, este necesară anestezia.Contactat telefonic, directorul general al CMU, Wargha Enayati, a spus că a cerut un interval de timp pentru a vedea ce s-a întâmplat în acest caz.
Copilul suferea de tetrapareză spastică
Copilul care a murit după ce i-a fost făcută o anestezie pentru o investigaţie RMN suferea de tetrapareză spastică, potrivit unor surse medicale.Centrul Medical Unirea, cu sediul în strada Ion Ionescu de la Brad, a fost închis luni, după ce copilul, David, în vârstă de trei ani şi o lună, a murit în condiţii suspecte, în urma efectuării unei anestezii.
Până luni, copilul, care suferea de tetrapareză spastică, a făcut de mai multe ori investigaţii de acest gen.Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, la sediul CMU s-au deplasat poliţişti de la Serviciul Omoruri care fac cercetări în acest caz.
Tetrapareza spastica reprezinta forma cea mai gravă de diplegie spastica. Are o frecvenţă crescută la nou-născuţii cu encefalopatie hipoxic-ischemică, infecţii intrauterine, malformatii structurale cerebrale grave.
Tatăl copilului: S-a acţionat cu defibrilator defect, voi da clinica în judecată
Tatăl copilului a declarat că acestuia i-au fost făcute investigaţii timp de o oră şi că, în momentul în care acesta nu a mai respirat, medicii au acţionat cu un defibrilator defect, bărbatul spunând că va da în judecată clinica.
Ciprian Constantineanu a precizat că s-a întors de curând cu familia din concediul pe care l-au petrecut în Turcia. Bărbatul a spus că a făcut o programare pentru o investigaţie RMN la CMU, întrucât familia urma să plece la Viena şi vroia să efectueze cât mai multe analize pentru că acolo costurile sunt mult mai ridicate.

Comentarii

  1. tara de rahat medici la fel omoara lumea parintii sa nu se lase

  2. Avem bani.
    Traim.
    Daca nu, suntem sortiti pieirii.
    Pacat ca depun un juramant, de care nici nu le pasa.
    Parintii au tot dreptul sa lupte pana la Dumnezeu.

Adauga un comentariu

*