Gradintia “Letea” a implinit 70 de ani!

letea.jpgGradinta cu program prelungit “Letea” Bacau a organizat un cerc pedagogic vineri, 29 mai, prilej cu care au fost aniversate doua sarbatori. Prima este cea referitoare la implinirea a 70 de ani de existenta a unitatii, iar cea de a doua, de iesirea la pensie a unei educatoare.

Acum 70 de ani, in Bacau lua fiinta una dintre primele unitati prescolare de acest gen din oras. Este vorba despre “Letea”, devenita in zilele noastre Gradinita cu program prelungit, structura a Grupului Scolar Industrial “Letea”. Aici, in cladirea veche de peste 70 de ani, se aduna zilnic, copiii care provin, in cea mai mare parte, din cartierul “Letea”, de pe Bulevardul Marasesti sau de pe strazile Milcov, Orizontului sau cartierul Izvoare. Gradinita dispune de conditii materiale deosebite, prescolarii invatând zilnic in trei sali de clasa mari, spatioase, beneficiaza de o curte de joaca, existând si un proiect de construire a unei sali de sport. Ce fac zilnic copiii care vin la aceasta gradinita? Conform ofertei educationale a acestei unitati prescolare, Gradinita ofera sanse egale in vederea pregatirii pentru scoala a tuturor copiilor, posibitatea de a se pregati pentru concursuri la nivelul invatamântului prescolar intr-o ambianta placuta si adecvata, studiul limbii engleze ca disciplina optionala, utilizarea calculatorului in cadrul orelor de curs, precum si posibilitatea de a se afirma din punct de vedere artistic prin specatacole realizate cu diferite prilejuri. O astfel de manifestare a avut loc vineri, 29 mai, in cadrul unui cerc pedagogic care a avut drept teme de dezbatere “Stabilirea raportului dintre performantele obtinute si cele asteptate”, “Idealul educational – prioritate comuna in gradinita urbana si rurala”, sau “Ceas aniversar – 70 de ani de la infiintarea unitatii prescolare la nivelul orasului Bacau”. Activitatea a fost deschisa de prezentarea proiectului multilateral Comenius, intitulat “Games and traditions”, de catre prof. Gabriel Tudor, manager Gradinita “Pinochio”, proiect care a stârnit un viu interes in rândul educatoarelor prezente. A urmat o activitate filmata oferita de grupa pregatita de educatoarea Ana Burlacu, un program artistic al Grupei mari, pregatita de educatoarele Tereza Duma si Viorica Filip, prezentare de referate, vizitarea unei expozitii de desene “Primavara in ochii si sufletul copiilor”, un program artistic oferit de Grupa “albinutelor”. Momentul cel mai emotionant al activitatii a fost insa anuntarea de catree responsabilul Centrului metodic, Maria Cosa, a iesirii la pensie a educatoarei gr. I, Ana Burlacu, dupa 39 de ani de activitate cu prescolarii, lucru evidentiat prin elogiile aduse de colegele educatoarei. Si cum Gradinita “Letea” este structura a Grupului Scolar Industrial “Letea”, la activitati a fost prezent si directorul adjunct Sorin Bostan. N-a fost zarit in schimb, in sala, nimeni de la Inspectoratul Scolar Judetean Bacau.
Dan MINDIRIGIU

Comentarii

  1. florin a zis:

    bai tata, nu se poate: pana la urma ce a implinit 70 de ani: GRADINTIA, din titlu, ori GRADINTA din shapou. Graba mare la ziarul asta….

  2. tzukinik a zis:

    …deh…….la criza….FOAMEA este mare….:)…..provoaca halucinatii

Adauga un comentariu

*