Circ pe sanatatea bacauanilor: Primaria ne baga in turbare

circ-pag-1.jpgCircul Las Vegas din Satu Mare a plecat din Bacau fara sa dea vreo reprezentatie. Aceasta, dupa ce reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) au interzis orice spectacol cu animale, deoarece in Bacau este focar de rabie. Cu toate acestea, conducerea Primariei Bacau a eliberat autorizatia de functionare a circului.

Circul Las Vegas din Satu Mare a plecat ieri din Bacau, fara sa ofere copiilor vreun spectacol. Motivul il constituie faptul ca inspectorii sanitari-veterinari din cadrul DSVSA au interzis astfel de reprezentatii cu animale, deoarece in zona este focar de rabie. Actorii de circ afirma ca sunt dezamagiti de cele intâmplate, ba mai mult sustin ca au cheltuit multi bani cu deplasarea in Bacau. Alin Iordanescu, directorul DSVSA, a explicat ca trebuie sa se respecte perioada de carantina si ca in aceasta perioada sunt absolut interzise spectacole cu animale. „Am avut un caz de turbare la o pisica, in aprilie. Astfel, in zona a fost declarat un focar de rabie. Conform legii, 90 de zile nu se poate organiza niciun fel de spectacol cu animale. Era cazul ca cei de la primarie sa cunoasca acest lucru, ca doar au fost instiintati de catre noi”, a declarat directorul DSVSA.

Primaria, pe lânga subiect

Cu toate ca reprezentantii DSVSA au instiintat conducerea Primariei ca orice spectacol sau târg de animale este strict interzis in aceasta perioada, circul a primit aviz de functionare, contra unei sume de 81 de lei. Ionut Tomescu, purtator de cuvânt al Primariei Bacau, afirma ca primaria a eliberat doar o autorizatie de functionare, dar acest act nu era suficient pentru ca circul sa-si poata sustine reprezentatiile. ” Da, intr-adevar noi le-am eliberat autorizatia de functionare, dar de restul trebuie sa se ocupe ei, nu noi. Actorii de circ trebuie sa ceara eliberarea mai multor avize, de la mediu, ASP sau DSVSA. Ei nu au facut acest lucru. Oricum, daca nu se vor mai sustine spectacolele, cei 81 de lei li se vor returna”, a declarat Ionut Tomescu.

Nu vor sa deranjeze conducerea Primariei

Conducerea circului Las Vegas a refuzat sa faca vreo declaratie oficiala in acest sens. Neoficial, ei au spus ca „nu vor sa deranjeze pe cineva de la conducerea Primariei, deoarece intentioneaza sa revina in Bacau dupa ridicarea carantinei de rabie”. (Olimpia FILIP)

Adauga un comentariu

*