De Ziua Protectiei Muncii: Intâlnire amicala a patronilor cu inspectorii de munca

ziua-ssm-2-1.jpgZiua Internationala Internationala a Sanatatii si Securitatii Muncii (28 aprilie) a fost marcata in Bacau printr-o intâlnire a patronilor cu inspectorii de munca si o serie de activitati in domeniu la Arena Mall. La simpozionul „Viata si sanatatea in munca – drepturi fundamentale ale omului”, eveniment gazduit de Directia Agricola, au participat aproape o suta de reprezentanti ai angajatorilor din judet. Principalele subiecte abordate au fost promovarea sanatatii la locul de munca, rolul medicinei muncii si campania nationala privind evaluarea nivelului de risc la locul de munca (2008-2012). „Implementarea programelor de promovare a sanatatii la locul de munca conduce la scaderea cheltuielilor pentru servicii medicale, reducerea absenteismului, scaderea morbiditatii si mortalitatii si o atitudine pozitiva a angajatului fata de patron si locul de munca. Pe de alta parte, medicina muncii are rolul de a evita ca activitatea profesionala sa aiba consecinte asupra sanatatii sau securitatii persoanei”, au explicat delegatii Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM).
Alin LEANCA

Zi speciala si la Arena Mall (P)

Arena Mall Bacau a marcat la rândul sau ziua de 28 aprilie printr-o serie de actiuni menite sa atraga atentia publicului asupra cunoasterii factorilor de risc la locul de munca si asupra tehnicilor de prevenire a acestora, tinând cont ca orice angajat poate fi victima unui accident de munca. Evenimentele au avut loc in incinta centrului comercial Arena Mall, in parteneriat cu Politia, Crucea Rosie, Arena Fitness Club si ITM, fiind adresate intregii comunitati. Iuliana Ghimpu, manager Arena Mall, a declarat ca „este o ocazie importanta pentru oricine sa invete lucruri noi, ce au in vedere protectia colegilor, membrilor familiei, angajatilor, clientilor, furnizorilor, comunitatilor din apropiere si a altor persoane influentate de mediul de lucru. In continuare, sanatatea la locul de munca ar trebui sa tina cont de: promovarea si mentinerea celui mai inalt nivel de sanatate mentala, fizica si bunastare sociala a angajatilor din toate domeniile; prevenirea imbolnavirii in rândul muncitorilor, cauzata de conditiile de lucru; protejarea angajatilor la locul de munca de riscuri rezultate din factori adversi; pozitionarea si mentinerea angajatului intr-un mediu profesional adaptat capacitatilor fiziologice si psihologice si adaptarea muncii la persoana si a persoanei la profesie. Arena Mall doreste sa fie si in continuare o referinta comerciala in judetele invecinate din Moldova si consideram ca aceasta e cea mai buna posibilitate de a comunica aceasta preocupare care trebuie sa intereseze pe fiecare dintre noi”. Arena Mall este cel mai mare centrul comercial din Bacau. Cu peste 25 000 mp suprafata inchiriabila, ocupata de branduri cu renume national si international, Arena Mall Bacau reprezinta destinatia favorita pentru shopping si relaxare din judet, acum cu 8 sali moderne de cinema. Arena Mall a avut in 2008 peste 2 milioane de vizitatori.
Carmen TANASE

Comentarii

  1. arena hotilor asta este acolo !! lucruri pe care le gasesti in oras la preturi modice acolo sunt de 2-3 ori mai scumpe . borfasie” marca Budeanu „si multi fraieri cumpara si se lauda „ca-m fost in Mall ,draga ,ce sti tuu” !

Adauga un comentariu

*