Polivalentul bugetarilor bacauani

muntean-mircea-dirfinante-8.jpgMircea Muntean, directorul executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice Bacau, are de câtiva ani, o gramada de locuri de munca. Pe lânga functia de sef al finantelor publice, acesta mai este si conferentiar universitar al Facultatii de Stiinte Economice din cadrul Universitatii din Bacau, membru al Consiliului de Administratie al Aeroportului, membru al Consiliului Consultativ al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) si pâna acum câteva luni si membru al Consiliului de Administratie al Regiei Autonome de Gospodarire Comunala (RAGC).

Directorul finantelor din Bacau, Mircea Muntean, pare ca sfideaza legile naturii. Aceasta deoarece, Muntean nu oboseste niciodata. Dovada in acest sens stau cele cinci locuri de munca pe care acesta le are: director executiv al Directiei Generale al Finantelor Publice, conferentiar al Facultatii de Stiinte Economice, membru al consiliului consultativ al AJOFM si membru al consiliului de administratie al Aeroportului „George Enescu”. In plus, pâna in urma cu sase luni a fost si membru al consiliului de administratie al RAGC Bacau. Desi Muntean sustine ca principalul sau loc de munca este cel de director al Finantelor Publice, cartea sa de munca se afla la Universitatea din Bacau. „Intr-adevar, domnul Muntean este conferentiar la universitatea noastra. Are norma intreaga. Legea ii permite sa aiba mai multe locuri de munca. Ne-am mirat si noi ca are cartea de munca la noi si mai este si director la finante. Dar, na! Daca legea ii permite! Stiu ca si-a adus cartea de munca la universitate de la 1 ianuarie”, a explicat prof. univ. Valentin Nedeff, rectorul Universitatii din Bacau. Faptul ca este remunerat si de AJOFM deoarece este membru al consiliului consultativ, nu mai este niciun secret. „Nu mai reţin exact de cât timp domnul Munteanu este in consiliul consultativ la noi, dar stiu ca in 2005, când am venit eu, dânsul era. Dumnealui ia bani pentru activitatea depusa aici”, a spus Ioan Silitra, director AJOFM Bacau. Si directorul aeroportului din Bacau, Radu Bondar, afirma ca Muntean nu lipseste de la nicio sedinta a consiliului de administratie. „E de mai mult timp in consiliul de administratie de la noi. Nu mai stiu exact de câta vreme. Oricum, participa la toate intrunirile”, a explicat Bondar. Razvan Gaina, directorul Companiei de Apa (n. r. – fost RAGC) recunoaste faptul ca Muntean nu mai este membru al consiliului de administratie, deoarece compania s-a reorganizat. „Din câte cunosc eu, Muntean a fost la noi, dar inaintea venirii mele. Totul s-a schimbat de câteva luni”, a declarat Gaina.

„Am fost si contabil sef de intreprindere!”

In replica, Mircea Munteanu afirma ca este normal ca in ziua de azi sa ai mai multe locuri de munca. Ba mai mult, sustine ca el poate sa munceasca si peste 12 ore pe zi. „Nu vad nicio problema. Eu am multe rezultate si asta e o dovada ca sunt capabil. Nu sunt singurul in situatia asta. Am pornit de jos. Cândva am fost si contabil sef de intreprindere”, a afirmat directorul Muntean.

Avere:

Multiplele preocupări ale directorului Muntean au corespondenţe şi în declaraţia sa de avere. Astfel, omul posedă în satul Onişcani din comuna Filipeşti 1,89 hectare de teren şi a economisit până în prezent în conturi pe numele său 307.730 RON (echivalentul a peste 3 miliarde lei vechi), 60.000 de dolari şi 6.000 de euro. Clădirile pe care fruntaşul liberal le deţine nu au încăput în rubricile declaraţiei de avere a acestuia, respectiv trei apartamente în Bacău, unul în Bucureşti şi o casă de vacanţă. Asta în condiţiile în care Mircea Muntean a câştigat în anul 2008 suma de 125.539 lei de la Direcţia Generală de Finanţe Publice (110 milioane lunar), mulţumindu-se cu o retribuţie modică de doar 1000 de lei de la Universitatea Bacău. Şi pentru aplecarea cu care a lucrat pentru băcăuani, în consiliile de administraţie de la RAGC, Aeroport sau AJOFM, Muntean a fost recompensat cu 12.738 lei în anul trecut. De asemenea, acesta mai deţine acţiuni la societăţile LUCEAFĂRUL, PARTMEN, DIVA COM, RO-STYLE şi PRIVRI SERV. (Olimpia FILIP)

Comentarii

  1. //////////

  2. Cf Codului muncii Carnetul de munca trebuie sa stea la functia de baza. In acest caz, se presupune ca functia de baza este la finante. Cum sta Carnetul de munca atunci la Universitate???? Interesant ar fi de aflat CINE a eliberat Carnetul de munca tinand cont de faptul ca, in cazul directorilor executivi , acestea se afla la Bucuresti, in cazul de fata se afla (ca nu se mai afla) la ANAF?

  3. halal de el…

  4. Patachievici Mitica a zis:

    Pentru `mnealui, toate sint bune si la locul lor. Si-a tras deja un ” culcus caldut ” – asa dupa cum s-a exprimat in plenul unei sedinte si nu il mai intereseaza daca va mai fi sau nu, la conducerea acestei institutii, cu mare importanta in stat. Pentru restul…nu mai conteaza si nu a contat niciodata. Fiinta fara pic de suflet, atat cat a fost functionar de stat, sau mai inainte la ICSMI industriale Bacau, ca contabil sef. Tinea la usa pe orice persoana ce se credea neindreptatita si repezea pe oricine. Merita tot raul din lume………asa dupa cum a aplicat DICTATURA in masa de functionari.
    Pensie scurta iti doresc mai multe persoane, din intreg judetul Bacau si de pe acolo de pe unde ai mai preumblat cu mecanismul economico-financiar !

  5. bv lui daca e capabil!! de oameni plurivalenti are nevoie Romania! D-le Patachievici, se pare ca sunteti un functionar frustrat care nu poate sa-si depaseasca / accepte conditia! legile naturii spun ca raul pe care-l doriti unei persoane se intoarce inzecit asupra d-voastra! cu atat mai grav daca doresti moartea unei persoane! nu-l cunosc personal pe d-ul Muntean, dar mi se pare aberant sa postezi asa ceva! whatever, eu va doresc inmiit ce doriti d-voastra altora!

  6. A venit alt HOTZ?? hOZTUL DE

  7. A plecat unul shi a venit alt HOTZ?hOTZUL DE GAINA CARE FURA DIN TOATE PARTZILE??AUZI MA GRASUNE, AI SA O PATZESTI CA SECHE?? SHI EL ERA MARE SHI TARE??o SA TZI SE INFUNDE INTR-O BUNA ZI!!

    p.s.AI FACUT ADN LA DRAKUL AIA DE COPIL CARE IL AI??SCUTUR-O PE AIA MAI BINE FRAIERE K NU E COPILUL TAU!!!!STIE F BINE AL CUI E

Adauga un comentariu

*