Scolile, in atentia politistilor

siguranta-in-scoli.jpgPeste 5.000 de politisti au actionat în ultima perioada de timp în zona scolilor pentru asigurarea unui climat de siguranta publica. Politistii au supravegheat în permanenta caile de acces în peste 2.900 de scoli.

Pentru asigurarea unui climat de siguranta si securitate publica în incinta si zona adiacenta unitatilor de învatamânt preuniversitar, prevenirea si combaterea delincventei juvenile, precum si în scopul diminuarii riscului infractional si victimal în rândul minorilor, la nivel national, în baza Planului de masuri privind îmbunatatirea climatului de siguranta publica în zona unitatilor scolare, politistii au întreprins mai multe masuri cu caracter preventiv. Astfel, pentru fiecare unitate de învatamânt aflata în zona de competenta, au fost efectuate analize în vederea identificarii tipurilor de risc, acestea fiind incluse în itinerariile de patrulare auto si pedestre ale politiei, asigurându-se totodata supravegherea în permanenta a traseelor de deplasare la 2.934 scoli. De asemenea, în vederea garantarii securitatii în zona adiacenta unitatilor de învatamânt au fost angrenati 5.125 politisti. Au fost întreprinse 1.605 actiuni privind verificarea modului de asigurare a pazei si accesului în unitatile de învatamânt, acordându-se totodata si sprijinul de specialitate conducerii unitatilor scolare, pentru asigurarea pazei, în concordanta cu prevederile Legii nr. 333/2003.
Au fost desfasurate 1.023 actiuni pentru prevenirea si combaterea absenteismului scolar, iar, împreuna cu unitatile de învatamânt de pe raza de competenta, au fost organizate 1.466 actiuni pentru prevenirea si combaterea delicventei juvenile. În urma actiunilor întreprinse au fost identificate si controlate 1.519 unitati economice amplasate în zona imediat adiacenta unitatilor de învatamânt, fiind depistati 1.273 elevi absenti de la cursuri. De asemenea, politistii au constatat cinci infractiuni, iar în zona adiacenta unitatilor de învatamânt au fost legitimate 7.166 persoane, fiind aplicate 328 sanctiuni contraventionale, din care care patru sanctiuni pentru vânzarea bauturilor alcoolice elevilor. Actiunile întreprinse de catre structurile de politie, în scopul asigurarii unui climat de siguranta si securitate publica în incinta si zona adiacenta unitatilor de învatamânt preuniversitar, precum si pentru prevenirea si combaterea delincventei juvenile, vor fi mentinute în continuare. (D.M.)

Adauga un comentariu

*