Ingrijorare privind depozitarea ilegala a gunoaielor si lemnelor

depozitare-ilegala-sga-002.jpgGunoaiele si lemnele depozitate ilegal pe marginea cursurilor de apa cresc riscul provocarii de pagube în cazul inundatiilor de primavara. Inundatiile au fost considerate cele mai grave fenomene din ultimii ani, însa statisticile oficiale arata ca dezastre similare au loc anual, îndeosebi primavara si toamna. Tinând cont de imprevizibilitatea ridicata a acestor fenomene, SGA Bacau încearca sa gaseasca solutii pentru prevenirea acestui tip de dezastru. Cauza principala pentru care oamenii risca sa-si piarda locuinta sau chiar viata este tocmai neglijenta unora dintre ei. Gunoaiele depozitate ilegal pe malurile si in albiile cursurilor de apa ar putea duce la inundarea unor localitati din judetul Bacau, anunta Adriana Florescu, purtatorul de cuvânt al Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA) Bacau. “Pentru asigurarea conditiilor optime de scurgere pe cursurile de apa si pentru prevenirea inundatiilor, atentionam toate cele 93 de primarii din judetul Bacau ca este necesar sa ia masuri urgente de igienizare a albiilor, a malurilor cursurilor de apa precum si deblocarea sectiunii de scurgere a podurilor si podetelor din zona administrativa, in conformitate cu legislatia privind gospodarirea localitatilor urbane si rurale”, a declarat Adriana Florescu. SGA Bacau a luat masuri înca din luna februarie a.c., pentru desfiintarea depozitelor de deseuri de pe malurile cursurilor de apa deoarece existenta acestora poate provoca mari blocaje în zona podurilor, a podetelor, pe sectoarele de curs de apa cu sectiune redusa, putând provoca inundatii si implicit poluarea apelor. Formatiile de lucru apartinând SGA Bacau au executat lucrari de igienizare pe cursurile de apa Bistrita si afluenti, Trotus si afluenti pe o lungime de peste 50 de kilometri. “Actiunea de igienizare va continua si în luna martie, când vor avea loc si verificari, la nivelul consiliilor locale, ale modului în care acestea asigura starea de salubritate a apelor pe raza localitatilor din judetul Bacau”, ne-a mai informat purtatorul de cuvânt al SGA Bacau. Totodata, institutia amintita a atentionat printr-o adresa toate Comitetele Locale Pentru Situatii de Urgenta din judet cu privire la obligatiile care le revin pentru asigurarea sectiunii de scurgere a apelor mari la poduri si podete si mentinerea starii de curatenie a albiilor si malurilor cursurilor de apa.
Razvan SENDREA

Comentarii

  1. ORASANU I a zis:

    acum vedeti?!!
    Inundatiile din 2005 de pe Valea Trotusului au avut drept cauza si aceste depozite si gunoaie! Sunt cativa ani si nimic nou sub soare!
    SGA, si Apele Romane sunt la pamant!
    Constructii ilegale pe malul Lacului Valea Uzului, depozitari de rumegus, coceni, balaegar, scurgeri de urina, etc, sunt tot atatea cauze care au dus si la infestarea panzei freatice. In 10 ani nu mai avem nici apa potabila!!
    La treaba fratilor, nu stati in birouri si daca face cineva o reclamatie, il intrebati daca are probe!!
    Ce v-as da afara de urgenta!
    Luati Garda de Mediu si la treaba!

Adauga un comentariu

*