ANPM lanseaza proiectul “EcoWeb”

apm-ecoweb.jpgAgentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM) anunta lansarea oficiala a Proiectului EcoWeb. Proiectul are ca scop promovarea activitatilor de educatie ecologica pe teritoriul României si îmbunatirea colaborarii dintre autoritatile publice de mediu si scoli, precum si organizatiile non-guvernamentale care activeaza în acest domeniu.

Proiectul EcoWeb isi propune sa întareasca relatia dintre organizatiile guvernamentale din România si institutiile societatii civile prin realizarea si promovarea unei baze de date privind educatia ecologica la nivel national. Prin realizarea acestui instrument educational, proiectul raspunde câtorva necesitati urgente cu care se confrunta societatea româneasca: necesitatea privind dialogul si colaborarea între institutiile guvernamentale si societatea civila precum si necesitatea privind cresterea constientizarii si a educatiei în ceea ce problemele de mediu cu care se confrunta România. “Un mediu curat si sanatos depinde de comportamentul si constiinta fiecarei persoane. Proiectul EcoWeb va împartasi tinerilor lectii privind protectia mediului si va permite cresterea unei noi generatii de cetateni responsabili în ceea ce priveste mediul inconjurator ”, a spus presedintele ANPM, Mihail Fâca.

Colaborare intre Corpul Pacii si ANPM

“Proiectul EcoWeb ilustreaza una din numeroasele modalitati de colaborare dintre Corpul Pacii România si ANPM în vederea atingerii scopurilor comune”, precizeaza Ken Goodson, director Corpul Pacii România. “Prin îmbinarea resurselor si experientei ambelor organizatii, vom putea sa punem la dispozitia tuturor celor interesati materiale privind educatia ecologica si sa precizam contributia scolilor, organizatiilor non-guvernamentale si a diferitelor persoane în domeniul educatiei ecologice”, mai spune Goodson.

Trei obiective majore

Dupa cum ne-a informat Maria Ionos, consilier si purtator de cuvânt in cadrul APM Bacau, EcoWeb are trei obiective principale si anume: crearea unui website cu materiale educationale privind mediul, accesibil publicului, evidentierea contributiilor depuse de diferite persoane sau organizatii implicate în procesul de educatie ecologica si crearea unei retele de comunicare si colaborare între organizatiile non-guvernamentale, scoli si autoritatile publice. “Tuturor celor care trimit planuri de lectii le va fi recunoscuta contributia prin postarea materialelor concepute pe pagina de internet a proiectului, iar cei care trimit mai mult de cinci planuri vor fi mentionati pe site sub numele de «Parteneri în proiect». Mai multe informatii privind proiectul pot fi gasite pe pagina de internet www.anpm.ro”, ne-a spus Maria Ionos. Termenul limita pentru transmiterea planurilor de lectii este 17 aprilie 2009, iar website-ul va fi disponibil pentru public în mai 2009.

Corpul Pacii, infiintat de JFK

Proiectul EcoWeb este finantat de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului în parteneriat cu Corpul Pacii si Agentia Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare Internationala (USAID). Corpul Pacii este o agentie guvernamentala a Statelor Unite ale Americii creata de presedintele John F. Kennedy în vederea promovarii pacii la nivel mondial, dezvoltarea comunitatilor si a prieteniilor inter-culturale. Astazi, Corpul Pacii are un numar de 146 voluntari americani care lucreaza în scoli, institutii guvernamentale si organizatii non-guvernamentale în 39 dintre judetele României.
Razvan SENDREA

Comentarii

  1. ORASANU I a zis:

    ALTA GASELNITA!!

    Fratilor, ne inghit gunoaile si voi umblati dupa cai morti sa le luati potcoavele!
    Le luati paine de la gura profesorilor care predau aceste obiecte. Sunt in tot judetul clase de protectia mediului!!
    Greu cu munca!! Ce ONG-uri se vor incurca cu asemenea proiect?
    Gargara si iar gargara!
    Cu proxima ocazie am sa va trimit si niste materiale cu dezastrul de mediu din judet!!! Ati adus un japonez, acum american, spanioli, olandezi si ce v-au zis?
    Ca este greu cu constientizarea! Degeaba umblati la cei mici! Astia mari fac legea in familie, si societate! Acolo este buba!!

Adauga un comentariu

*